Michelle Pfeifferille tarjottiin Uhrilampaiden pääosaa – Jätti elokuvan tekemättä, koska loppu oli Batman-tähdelle liikaa

02.02.2021 17:49 Muropaketin toimitus

Uhrilampaiden pääosassa nähtiin Michelle Pfeifferin sijaan Jodie Foster, joka voitti roolistaan naispääosa-Oscarin vuonna 1992.

Näyttelijä Michelle Pfeiffer nousi suuren maailman tietoisuuteen vuonna 1988, jolloin hänet nähtiin Stephen Frearsin ohjaamassa elokuvassa Dangerous Liaisons ja Jonathan Demmen ohjaamassa elokuvassa Married to the Mob. Demme vakuuttui Pfeifferin osaamisesta niin, että tarjosi tälle roolia myös seuraavassa elokuvassaan, vuonna 1991 valmistuneessa rikosjännärissä Uhrilampaat.

Pfeiffer kuitenkin kieltäytyi Clarice Starlingin roolista ja siihen kiinnitettiin Jodie Foster. Viidellä Oscarilla palkittu Uhrilampaat toi tuolloin pystin myös naispääosan Fosterille. Pfeiffer nähtiin puolestaan Catwomanin roolissa elokuvassa Batman Returns.

The New Yorkerin tuoreessa haastattelussa Pfeiffer muistelee uraansa ja harmittelee sitä, ettei koskaan päässyt uudestaan työskentelemään yhdessä Demmen kanssa, jota hän pitää suuressa arvossa ja joka kuoli vuonna 2017. Uhrilampaista hän kertoo kieltäytyneensä siksi, että siinä oli “niin paljon pahuutta”.

“Harmittelen eniten sitä, etten koskaan päässyt tekemään töitä yhdessä Demmen kanssa toistamiseen. Se johtui elokuvan lopusta, missä paha voittaa. Se oli minulle liian epämiellyttävää”, Pfeiffer kertoo.