UUSIMMAT

Mikä vain ei ole sallittua: Näihin Tolkienin ideoihin Amazon ei saa Lord of the Rings -sarjaa tehdessään kajota

12.08.2019 20:01 | Muropaketin toimitus

Amazonin tuleva Lord of the Rings -suursarja pohjautuu J.R.R. Tolkienin tarinoiden Toisena aikana tunnettuun ajanjaksoon.

Amazonin tulevasta Lord of the Rings -sarjasta ei ole vielä paljoakaan tietoa tihkunut julkisuuteen. Tiedämme sen, että ajallisesti se sijoittuu niinsanottuun Toiseen aikaan, mutta J.R.R. Tolkienin luomissa tarinoissa tämä ajanjakso on kaikkiaan noin 3500 vuoden mittainen. Jopa huhutun 20 jakson mittaisena liikkumavaraa on runsaasti.

Aivan rajattomasti Amazonilla ei kuitenkaan ole liikkumavaraa tarinan suhteen, kertoo Collider. Tolkienin perikunnalla on nimittäin veto-oikeus kaikkiin tarinaa koskeviin päätöksiin.

Uutisen mukaan esimerkiksi Ensimmäinen aika ja Kolmas aika ovat poissuljettuja. Lisäksi perikunta on vaatinut, ettei Toisen ajan keskeistä muotoa saa muuttaa. Tuona aikana Sauron esimerkiksi valtaa Eriadorin, mutta númenorialaisten avulla hänet vangitaan. Sauron kuitenkin onnistuu korruptoimaan númenorialaiset ja houkuttelemaan nämä hyökkäämään Valinoriin.

Tarinoissaan Tolkien ei kuitenkaan kerro kaikkea, minkä antaa Amazonille mahdollisuuden kehittää esimerkiksi uusia hahmoja ja kertoa vaikkapa siitä, missä Sauron oli silloin kun Morgoth oli kukistettu Vihan sodassa Ensimmäisen ajan päätteeksi. Kaiken tulee kuitenkin pysyä Tolkienin luomissa raameissa.

Amazonin suursarja tähtää julkaisuun vuonna 2021. Sarjan kaksi ensimmäistä jaksoa ohjaa J.A. Bayona.

Muropaketin uusimmat