Mikä vuosien 1999-2005 Star Wars -elokuvissa oli parasta? Obi-Wan Kenobin rooliin palaava Ewan McGregor paljasti oman näkemyksensä

04.11.2019 20:00 | Muropaketin toimitus | 2

Ewan McGregorin tähdittämä Obi-Wan Kenobin oma Star Wars -sarja julkaistaan Disney+ -palvelussa vielä toistaiseksi vahvistamattomana ajankohtana.

Ewan McGregor astui suuriin saappaisiin esittäessään legendaarisen Alec Guinnessin nuorempaa versiota jedimestari Obi-Wan Kenobina vuosina 1999-2005 julkaistuissa Star Wars -elokuvissa. Pitkällisten huhujen jälkeen on nyt vihdoin paljastettu, että McGregor palaa rakastettuun rooliinsa omassa sarjassa, joka julkaistaan joskus myöhemmin Disney+ -suoratoistopalvelussa.

Conan O’Brienin show’ssa vieraana ollut McGregor palaa isäntänsä johdattelemana muistelemaan Star Wars -episodeja I-III. Hän kertoo muun muassa kuvausten epäonnisista valosapelitaisteluista ja kaverista, jonka tehtävänä oli tehdä uusia sapeleita vääntyneiden tilalle.

Parasta elokuvissa oli näyttelijän mielestä kuitenkin se, että hän pääsi haastamaan itseään ammatillisesti:

“Taistelukohtausten ohella kaikista tyydyttävintä oli se, kun pääsi opiskelemaan Alec Guinnessia ja pyrkiä uskottavasti esittämään häntä nuorena miehenä. Se oli näyttelijälle haaste ja itselleni kaikista tyydyttävintä noissa elokuvissa.”

Tällä hetkellä McGregorin voi nähdä elokuvateattereiden valkokankaalla pääosassa Stephen King -filmatisoinnissa Doctor Sleep, jonka Muropaketti-arvio on luettavissa täältä.

Keskustelu

Olen itse ihmmisiä jotka jotenkin piti esiosa trilogiasta. Lyheesti sanottuna eka on huono, mutta siinä on sen verran hyviä hetkiä, että sen pystyy katsoo. Toka on ok, vaikkei kummoinen. Kolmonen taas on hyvä.

Jos pitäisi sanoa 1 yleinen hyvä asia sanoa trilogiasta, niin ehdotomasti se kuinka erinlaisia planeetoja nähdään ennemmän ja niiden ympäristöä. Olen aina pitänyt siitä kuinka näytetään fiktivisessä maailmassa/universumissa sen eri paikoja. Toki on joukossa muutama tyhmä paikassa (pari paikka Couruscantissa mm), mutta muuten tuolla osaaluella se pärjää paremmin kuin alkuperäinen trilogia.

@ Tylor: Yleisesti ottaen samaa mieltä. Tämmöisissä laaja-maailmaisissa seikkailuissa pitää olla paljon erilaisia paikkoja joissa käydään ja joiden "omituisuuksia" näytetään juuri sopivasti, mutta ei siten että alkaa tuntumaan ähkyltä että "taas uusi ympäristö vain efektien takia".

Muropaketin uusimmat