Mikä yllätys: Brad Pittin World War Z ei saakaan jatkoa tänä vuonna

07.02.2017 09:30 | Muropaketin toimitus

World War Z:n jatko-osaa on lupailtu vuodelle 2017, mutta elokuvan kuvaukset eivät ole vieläkään alkaneet. Tyhmempikin tajuaa, ettei erikoistehosteita vilisevää jättielokuvaa saada valkokankaille 10 kuukaudessa. Nyt Paramount-studio on myöntänyt tosiasiat ja ilmoittanut, ettei zombit palaa valkokankaalle ainakaan ennen vuotta 2018.

Brad Pitt on yhä palaamassa vuoden 2013 zombihitistä tuttuun rooliinsa, mutta muista World War Z 2:n tekijöistä ei ole liiemmin tietoa. Taannoin huhuttiin että David Fincher korvaisi laukkunsa pakanneen J. A. Bayonan elokuvan ohjaajana, mutta kuukausien odottelun jälkeenkään asialle ei ole saatu vahvistusta.

The Hollywood Reporterin mukaan Paramount koettaa saada World War Z 2:n elokuvateattereihin vuonna 2018 tai 2019. Mahdollista tosin on, että lykkäys tarkoittaa käytännössä myös elokuvan kuoppaamista. Zombihuuma on jo jonkin aikaa osoittanut hiipumisen merkkejä ja Brad Pittin vetovoimakin on erouutisten ja Liittoutuneiden vaatimattoman menestyksen myötä kokenut kovan kolauksen.

Ensimmäinen World War Z -elokuva keräsi maailmanlaajuisesti 540 miljoonan dollarin lipputulot.