Miksi Luke Skywalker vaihtoi vaatteita kesken The Last Jedin? Star Wars -fanit saivat vihdoin vastauksen kysymykseen

15.03.2018 21:00 | Muropaketin toimitus


Star Wars: The Last Jedin alussa nähdään erilaisiin vaatteisiin puettu Luke Skywalker kuin mitä The Force Awakensin loppukohtauksessa. Vastaus vaatevaihdokseen löytyy tarinan romaaniversiosta.

Screen Rantin uutisen mukaan selitys Luke Skywalkerin vaatevaihdokseen Star Wars: The Last Jedin ja sitä edeltäneen The Force Awakensin välillä löytyy elokuvan tuoreesta romaaniversiosta, jonka on kirjoittanut Jason Fry. Vastaus tekee The Last Jedin tapahtumista entistä traagisempia.

Kun Rey The Force Awakensin lopussa tapaa Ahch-To -saarella piileskelevän Luke Skywalkerin, jedimestarilla on päällään vaaleampi vaatekerta kuin The Last Jedin alussa nähtävä, tummempi vaatetus. Vaalean vaatetuksen kerrotaan olevan jedien seremoniavaate. Kirjassa paljastetaan, että Luke oli pukenut sen päälleen polttaakseen seremoniallisesti saarella olevan ikiaikaisen puun, jonka sisällä jedien pyhät kirjoitukset olivat piilossa. Hän siis oli suunnitellut puun polttoa jo pitkään mutta siinä onnistumatta.

Romaani paljastaa, että Rey löysi Luken epäonnistuneen polttoyrityksen jälkeen, minkä vuoksi tällä oli seremoniavaatetus yhä päällään. Reyn saapumisen jälkeen Lukella oli kiire vaihtamaan juhlavaatteensa arkisempiin, tummempiin vaatteisiin, jotka hänen päällään nähdään The Last Jedissä.

Vaatteilla voi siis olla suuri merkitys, vaikka asuisi yksin kaukaisella saarella.

Muropaketin uusimmat