Miksi Snoken taustatarina jätettiin kertomatta The Last Jedissä? Ohjaaja kertoo

12.01.2018 14:52 | Muropaketin toimitus

Star Wars: The Last Jedi -ohjaaja Rian Johnson avaa haastattelussa, miksi elokuvassa ei paljastettu Snoken taustoista enempää.

Sisältää ymmärrettävästi spoilereita.

J.J. Abramsin ohjaama Star Wars: The Force Awakens esitteli katsojille Andy Serkisin liikkeentunnistustekniikalla esittämän yksinvaltias Snoken. Avaruussaagan fanit odottivatkin The Last Jedin paljastavan lisää tästä mystisestä hahmosta.

Star Wars: The Last Jedin ohjaaja-käsikirjoittaja Rian Johnson kuitenkin päätti ottaa hahmoon toisenlaisen lähestymistavan ja Snoke tapettiin ennen kuin hänen taustastaan ehdittiin kertoa mitään tarkemmin. Elokuva teki Snokesta pelkän juonenkäänteen Adam Driverin esittämän Kylo Renin hahmonkehityksessä.

BAFTA:n kyselytuokiossa Johnson tarjosi oman selityksensä sille, miksi Snoken syntytarina jätettiin kertomatta:

”Tajusin, että jos yhtäkkiä olisin pysäyttänyt yhden kohtauksista antaakseni tilaa 30 sekunnin mittaiselle monologille siitä, kuka hän on, se olisi pysäyttänyt kohtauksen niille sijoilleen. Vaikka se olisi voinut olla mielenkiintoinen, jotain mistä fanit ovat kiinnostuneita, tarinankertojana meidän pitää palvella kohtauksia. Se oli vaikea päätös, mutta vaikka tiesin joidenkin fanien olevan siitä kiinnostuneita, tiesin myös että draamallisesti sillä ei ollut paikkaa elokuvassa. Toivottavasti se voidaan selvittää toisaalla tai ehkä J.J. ottaa sen mukaan seuraavassa elokuvassa. Mutta se ei ole mitään, mikä olisi erityisen kiinnostavaa Reylle.”

On siis mahdollista, että saamme jossain vaiheessa vielä tietää, kuka Snoke oikein on ja miksi hänestä oli tullut niin voimakas hahmo. Mutta mitä luultavammin tämä taustatarina avataan kirjojen tai sarjakuvien puolella elokuvan sijaan.