Uusimmat

Miksi valkoihoinen näyttelijä esitti Simpsoneissa intialaista vuosikymmenten ajan? Sarjan luojan mukaan kyse ei todellakaan ole rasismista

22.03.2021 18:00 Muropaketin toimitus

Hank Azaria esitti Simpsoneissa intialaista Apua, mutta jätti hahmon taakseen rasismisyytösten vuoksi.

Simpsoneiden intialaiselle Apu-hahmolle on äänensä antanut pitkän aikaa näyttelijä ja ääninäyttelijä Hank Azaria. Viime vuonna alettiin kuitenkin keskustella, onko oikein, että valkoihoinen näyttelijä esittää intialaista hahmoa, minkä jälkeen Azaria päätti jättää hahmon.

Simpsoneiden luoja Matt Groening kertoo USA Todayn pitkässä haastattelussa, että heillä on kunnianhimoisia suunnitelmia Apun hahmon osalle tulevaisuudessa.

“Mielestäni Apu-tarinat ovat fantastisia ja hän on yksi monipuolisimpia hahmoja hassussa, kaksiulotteisessa animaatiosarjassa. Olen ylpeä Apusta”, Groening kertoo.

Hän myös kommentoi studion päätöstä, jonka mukaan valkoihoiset näyttelijät eivät enää jatkossa esitä värillisiä hahmoja sarjassa.

“Se ei ollut minun ideani mutta hyväksyn sen. Kukapa voisi vastustaa diversiteettiä? Se on mahtavaa. Sanon kuitenkin, että alun perin ääninäyttelijöitä ei valittu esittämään tiettyjä hahmoja. Heidät palkattiin mukaan esittämään mitä hahmoja nyt satuimme keksimään. Minusta oli uskomatonta nähdä kaikki upeat, moniin erilaisiin ääniin pystyvät näyttelijämme tekemässä useita erilaisia äänirooleja. Se on osa animaatioiden hauskuutta. Joka tapauksessa olen sen puolella, että otamme nämä asiat enemmän huomioon ja palkkaamme enemmän ihmisiä.”