UUSIMMAT

Miksi Vikings lopetettiin? Näin sarjan luoja Michael Hirst selitti asian

11.01.2021 20:00 | Muropaketin toimitus

Vikingsin kaikki kuusi kautta ovat nyt kokonaisuudessaan katsottavissa HBO Nordicilla.

Vikings on nyt päättynyt kuuden tuotantokauden jälkeen. 20 jakson mittaisen kuudennen kauden viimeiset jaksot julkaistiin Suomessa HBO Nordicilla vuoden 2020 lopussa. Netflixissä sarja on katsottavissa kuudennen kauden puoliväliin saakka.

Vikingsin luoja Michael Hirst antoi Colliderille kattavan haastattelun, missä hän muun muassa antoi selityksen sille, että sarja tuli nyt päätökseensä. Hirstin mukaan päätös lopettaa sarja tuli häneltä itseltään.

“Minä kerroin heille [kanavan omistajat] että sarja loppuu. Tiesin aina, että sarja tulisi loppumaan Amerikan tai Newfoundlandin löytämiseen. Rehellisyyden nimissä minun pitää sanoa, että koska olin viettänyt jokaisen päivän ja usein myös yön seitsemän vuoden ajan kirjoittaen, ajatellen ja eläen sarjaa, tunsin, että nyt se pitää tulla päätökseensä. Minun piti päättää saaga. Ja minun piti päättää sarja niin, että viimeiset tarinan langanpätkät saataisiin sidottua tyydyttävästi yhteen ja niin, että myös katsojat olisivat tyytyväisiä. En halunnut huijata ketään – en näyttelijöitä, hahmoja tai yleisöä. Oli suuri haaste sitoa langanpäät yhteen oikeudenmukaisesti ja emotionaalisesti tyydyttävästi, ja tämä tarkoitti useiden rakastettujen hahmojen tappamista. Joten viimeisten kymmenen jakson kirjoittaminen oli hyvin tunteikasta”, Hirst kertoo.

Vuonna 2013 alkanut Vikings oli kolmen ensimmäisen kautensa ajan kymmenen jakson mittainen (ensimmäinen vain yhdeksän). Neljännestä kaudesta eteenpäin kaudet muuttuivat 20 jakson mittaan ja tällainen on myös sarjan kuudes ja samalla viimeinen kausi. Sarjalle on kerrottu tulevan spinoffin. Vikings: Valhalla -sarjan tekee Netflix.