Miksi X-Men -spinoff The New Mutantsin julkaisua siirrettiin vuodella eteenpäin?

13.01.2018 11:04 | Muropaketin toimitus

Disney-yhdistymisen myötä Fox järjestää uudestaan Marvel-elokuviensa julkaisuaikataulua ja siirron kohteeksi joutui myös X-Men -spinoff The New Mutants. Syy Uusien mutanttien elokuvan siirtoonkin löytyi.

Eilen julkistettiin, että 20th Century Foxin julkaisemien Marvel-elokuvien julkaisuaikataulut muuttuvat niin, että esimerkiksi tälle vuodelle kaavailtu The New Mutants -seikkailu siirtyykin vuodella eteenpäin. Tätä tietoa Uusien mutanttien elokuva julkaistaan 22. helmikuuta, 2019.

The New Mutants -elokuvan tapauksessa siirron arveltiin johtuvan siitä, ettei Fox halunnut sen kilpailevan katsojista Deadpool 2:n kanssa, sillä alun perin näiden kahden elokuvan ensi-illat olivat suhteellisen lähellä toisiaan. Nyt todelliseksi syyksi on paljastumassa se, että Fox halusi tehdä elokuvasta pelottavamman.

Cinema Blendin uutisen mukaan The New Mutants toimi testiyleisön mukaan ”hyvin, mutta ei todella hyvin”. Sitä kommentoitiin mm. termillä ”ei tarpeeksi pelottava”. Niinpä tuotantoyhtiö haluaa lisätä sen pelottavuutta kauhuelokuvien Get Out ja Se menestyksen siivittämänä.

Siirtämällä julkaisua kymmenen kuukautta eteenpäin Foxilla on aikaa kutsua näyttelijät uusintakuvauksiin ja tehdä haluamansa muutokset ajan kanssa.

The New Mutants -elokuvan keskeisissä rooleissa nähdään Anya Taylor-Joy (Magik), Charlie Heaton (Cannonball), Maisie Williams (Wolfsbane), Blu Hunt (Mirage) ja Henry Zaga (Sunspot). Elokuvan ohjaa ja käsikirjoittaa Josh Boone (Tähtiin kirjoitettu virhe).