Uusimmat

Missä elokuvassa on kuollut eniten ihmisiä? Vastaus on yllättävä – ja kenties väärä

05.10.2016 07:58 Tatu Junni

Guardians of the Galaxy

Elokuvissa on vuosikymmenten saatossa pistetty kylmäksi miljoonia ihmisiä ja runsas joukko eläimiäkin vielä kaupan päälle. Mutta missä leffassa kansaa on kaatunut kaikista eniten?

Go Compare -sivuston ”tutkimuksen” mukaan vastaus on vuoden 2014 Marvel-hitti Guardians of the Galaxy. Siinä menehtyi kaikkiaan 83 871 ihmistä – tai oikeammin ilmaistuna: avaruusolentoa.

Oikeuttaako tämä saldo ”tappavimman elokuvan” titteliin? Asiasta voi olla montaa mieltä. Suoralta kädeltä voisi nimittäin kuvitella että vaikkapa Independence Dayssa (1996) menehtyi enemmän ihmisiä avaruusalusten iskiessä Maan suurkaupunkeihin. Go Compare ilmoittaa kuitenkin Roland Emmerichin katastrofiklassikon ruumissaldoksi vain 897 ihmistä.

Että sellainen tutkimus.

Tatu Junni

Olen toiminut Otavamedian eri sivustojen tuottajana ja toimittajana vuodesta 2007 lähtien. Ensin Plaza.fi:n elokuva- ja musiikkiosio Kaistalla, myöhemmin eDomessa ja Domessa, ja nykyään sitten Muropaketissa. Osallistun juttujen kirjoittamiseen aktiivisesti etenkin elokuvaosiossamme, joka on käsittelemistämme aiheista minulle läheisin.

Muropaketin uusimmat