Uusimmat

Mitä Captain America: Civil Warin lopussa oikein tapahtui?

28.04.2016 10:07 Tatu Junni

Captain America: Civil War sai ensi-iltansa Suomessa eilen. Tuttuun tapaan uusi Marvel-elokuva sisältää lopputekstien lomaan ”piilotettuja” kohtauksia.

Varoitus: nyt spoilaamme urakalla.

Ensimmäisessä lisäkohtauksessa Kapteeni Amerikka (Chris Evans) ja Bucky (Sebastian Stan) ovat Wakandassa, jota T’Challa alias Musta pantteri (Chadwick Boseman) hallitsee. Bucky on vihdoin vapaa Hydran aivopesusta, mutta edelleen mieleltään epävakaa. Mies ei luota edes itse itseensä.

Varmistaakseen, ettei aiheuta vahinkoa viattomille, Bucky antaa wakandalaislääkäreiden syväjäädyttää itsensä. Kapteeni Amerikka varoittelee, että jos YK ja muut supersankarit saavat kuulla ”Talvisotilaan” olevan Wakandassa, on luvassa ikävyyksiä.

”Antaa heidän yrittää”, toteaa Mustaa pantteri uhmakkaasti.

Kamera siirtyy viidakon yli kuvaamaan suurta pantteripatsasta ja näin pedataan vuoden 2018 Black Panther -elokuvaa. Samalla kohtaus tähystää myös mahdollisiin tuleviin Captain America -elokuviin. Sarjakuvarintamalla Buckysta kun tulee uusi Kapteeni Amerikka Steve Rogersin kuoltua (tai ”kuoltua”).

Nyt tämä skenaario on mahdollinen myös valkokankaalla, vaikka Buckyn matka sankariksi on vasta alkanut.

Captain America: Civil Warin vihoviimeinen kohtaus pohjustaa kesän 2017 Spider-Man: Homecoming -elokuvaa. Siinä Tom Hollandin esittämä Peter Parker selittelee May-tädilleen (Marisa Tomei) saaneensa mustan silmän ”Brooklynistä kotoisin olevalta Steveltä ja tämän isolta kaverilta”. Tämä on tietenkin viittaus Kapteeni Amerikkaan ja Paul Ruddin Muurahaismies-Jättiläiseen.

Kun May jättää teinisankarin rauhaan, pääsee Peter ihastelemaan Tony Starkilta saamaansa ranneketta, joka näyttää jonkinlaisen holografisen käyttöliittymän ja klassisen Hämis-merkkivalon yhdistelmältä.

Arvostelu: Captain America: Civil War on Marvel Studiosille uusi uljas alku

Spider-Man

Tatu Junni

Olen toiminut Otavamedian eri sivustojen tuottajana ja toimittajana vuodesta 2007 lähtien. Ensin Plaza.fi:n elokuva- ja musiikkiosio Kaistalla, myöhemmin eDomessa ja Domessa, ja nykyään sitten Muropaketissa. Osallistun juttujen kirjoittamiseen aktiivisesti etenkin elokuvaosiossamme, joka on käsittelemistämme aiheista minulle läheisin.

Muropaketin uusimmat