Mitä Justice Leaguen kuvauksissa oikein tapahtui? Zack Snyder paljasti, miten hänen savustettiin ulos omasta elokuvastaan ja Joss Whedon otti ohjat

23.02.2021 14:30 | Muropaketin toimitus

Zack Snyderin oma, nelituntinen versio Justice Leaguesta julkaistaan Suomessa HBO Nordicilla 18. maaliskuuta.

Vanity Fair on julkaissut kattavan katsauksen siihen, mitä Justice Leaguen kuvauksissa oikein tapahtui, kun alkuperäinen ohjaaja Zack Snyder astui syrjään ja elokuvan saatteli loppuun hänen sijastaan Joss Whedon.

Snyder oli Warner Brosin DC-elokuvien arkkitehti vuonna 2013 julkaistusta Man of Steelistä lähtien, mutta vuonna 2016 julkaistu Batman v Superman: The Dawn of Justice ei ollut yhtiön mukaan tarpeeksi suuri taloudellinen menestys – etenkään kun kilpakumppani Marvel Studios tahkosi kassamenestyksiä toisensa perään. Tämän vuoksi Snyderille määrättiin yhtiön puolesta “lapsenvahti” seuraamaan Justice Leaguen kuvauksia, jotta elokuva kulkisi Warnerin johtoportaan haluamaan, kevyempään suuntaan.

Snyderin tyttären itsemurha verotti ohjaajan voimavaroja, eikä hän lopulta enää jaksanut omien sanojensa mukaan taistella studiota vastaan. Warner palkkasi avuksi Marvelille Avengers-elokuvia tehneen Whedonin, jonka oli määrä tuoda mukaan haluttua keveyttä. Whedon alkoi kuitenkin ottaa enemmän sijaa omalle näkemykselleen ja lopulta Snyderin lähdettyä projektista kokonaan, astui ohjaajan rooliin käsikirjoitusavun lisäksi.

Lopullisessa, vuonna 2017 julkaistussa Justice League on arvioiden mukaan noin 3/4 Whedonin näkemystä. Nimettömänä pysyttelevä Warner Brosin tuottaja kommentoi, että kun heille näytettiin valmis elokuva ensimmäisen kerran, kaikki tuntuivat järkyttyneiltä:

“Se oli kiusallista, koska kukaan ei halunnut myöntää, että se oli kasa paskaa.”

Justice Leaguen “Whedon Cut” tienasi lippukassoilla 657 miljoonaa dollaria, mikä ei ole paljoa siihen suhteutettuna, että elokuvan tekoon käytettiin 300 miljoonaa tai siihen, että puoli vuotta myöhemmin Avengers: Infinity War keräsi 2 miljardia dollaria. Elokuvasta eivät pitäneet kriitikot eivätkä DC-fanit, mikä poiki “Release the Snyder Cut” -kampanjan, jonka tulos nähdään vihdoin ensi kuussa.

Snyder itse vahvistaa, että hänellä oli koko ajan koneellaan muistona alkuperäinen, noin nelituntinen versio elokuvastaan. Maaliskuun 18. päivä julkaistava Zack Snyder’s Justice League on siitä noin 70 miljoonan dollarin budjetilla työstetty, lopullinen versio.

Aiheesta enemmän kiinnostuneille suosittelemme lukemaan Vanity Fairin kattavan artikkelin.

Muropaketin uusimmat