Mitä supersankarielokuva Rendelille kuuluu nyt, ohjaaja Jesse Haaja?

27.01.2016 12:23 | Tatu Junni

Supersankarielokuva Rendelin pääkuvaukset saatiin päätökseen loppuvuodesta. Sittemmin Jesse Haajan ohjaamasta elokuvasta ei ole kovin paljoa Dome.fi:ssa uutisoitu.

Hiljaisuus ei kuitenkaan tarkoita, että supersankarielokuvan tekijät olisivat nostaneet jalat pöydälle ja pullon huulilleen.

Päinvastoin.

”Tässä on kaikkea kivaa tulossa ihan hemmetistä keväällä. Hyviä ja isoja juttuja, mutta niiden kanssa joudutaan vähän odottamaan vielä ennen kun saadaan nimet alle vekseleihin”, Jesse Haaja vihjasi Dome.fi:n uutistoimitukselle, kun tiedustelimme Rendelin tämän hetken kuulumisia.

Haajan mukaan Rendel on nyt saatu kokonaisuudessaan siirrettyä Black Lionin leikkauspöydälle. Elokuvan kasaaminen alkaa toden teolla helmikuussa, kun Haaja alkaa käydä kuvaaja Tero Saikkosen kanssa materiaalia läpi. Samaan aikaan aletaan myös käynnistellä elokuvan scoren säveltämistä Tiko Lasolan kanssa.

”Ja tietty lyödään askelmerkkejä elokuvan markkinointiin seuraavan 12 kuukauden osalta”, Haaja lisää.

Ohjaaja on omien sanojensa mukaan nähnyt vasta muutamia kasattuja kohtauksia, mutta uskaltaa jo nyt myhäillä varovaisen tyytyväisenä.

Rendel

”Luonnollisesti kokonaiskuva alkaa aueta vasta kun pääsee tutkailemaan koko raitaa, mutta jos levittäjän ja tuottajan sanomisiin on uskomista – niin materiaali näyttää hyvälle. Itse olisin halunnut julkaista Rendelistä jo heti tammikuussa jonkun pienen maistiaisen, jolla olisi karisteltu pölyt pois aiemmista pätkistä, mutta hetki pitää vielä odotella. Uskoisin että hyvissä ajoin alkuvuotta tullaan julkaisemaan joku muutaman kuvan teaseri. Jos ei muuten, niin vuodan vaikka tahallani parit pätkät verkkoon”, Haaja uhoaa ja lähettää samalla rakkaat terveiset tuottajille.

Huhtikuussa Rendeliä kuvataan tällä tietoa vielä noin parin viikon ajan. Työryhmä on pitkälti sama kuin viime syksynä, ja kuvausten pääpaino on Kajaanissa ja osittain Varkaudessa.

”Tilanne on nyt huomattavasti siedettävämpi kuin syksyllä, sillä nyt meillä on hyvin aikaa valmistella lyhyt jakso ja homma on jo tuttua. Ainoa isompi muutos on, että kevään kuvaukset pitää pitkälti hoitaa englanniksi”, Haaja pohjustaa.

Luvassa on myös uusia oheistuotteita Rendelin tiimoilta.

”Elokuvatuotannon lisäksi olemme alkaneet vihdoin valmistella Rendelin lastensarjaa, jota viedään eteenpäin Venla Kainulaisen kanssa. Venla on nuori taitelijalupaus Mikkelistä jonka kanssa on tarkoitus saada konseptit valmiiksi tulevan kesän aikana. Näin aluksi luvassa on ainakin oheistuotemyyntiä ja muutaman ruudun some-sarjakuvia.”

Rendel

Vuoden 2016 aikana ensi-iltansa saavan Rendelin pääosissa nähdään  Kris Gummerus, Matti Onnismaa, Rami Rusinen, Alina Tomnikov, Tero Salenius, Aake Kalliala, Anu Palevaara ja Kristina Karjalainen.

Aiheesta aikaisemmin julkaistu:

Kuvat: Suomalainen supersankarielokuva Rendel on melkein purkissa

Vierailulla Rendelin kuvauksissa: Kun Jesse Haajan supersankarileffa saapui Helsinkiin

Haastattelussa Rendel-ohjaaja Jesse Haaja: “Viskipullo kutsuu, kun elokuva on kuvattu”