Mitä tapahtuu Doctor Doom -elokuvalle Disney-yhdistymisen myötä? Käsikirjoittaja vastaa

09.01.2018 17:03 | Muropaketin toimitus

Disneyn hankittua osan 21st Century Foxista on spekulointi käynyt kuumana Foxin omistamien Marvel-hahmojen elokuvista. Legion-tv-sarjan luoja Noah Hawley antaa omat kommenttinsa odotetun Doctor Doom -elokuvan tilanteesta.

Foxin omistamien Marvel-hahmojen omien elokuvien kohtalo on puhututtanut runsaasti sen jälkeen kun Disney ilmoitti ostavansa osan 21st Century Foxista. Osa Foxin tuottamista Marvel-elokuvista on ollut aikuisille suunnattuja, osa puolestaan tapahtuu täysin erillisissä maailmoissaan. Elokuvamaailma odottaa mielenkiinnolla, miten näille hahmoille ja tarinakokonaisuuksille käy niiden päätyessä Disneyn omistukseen.

Yksi kiinnostavimpia tulevista projekteista on Foxilla suunnitteilla ollut Doctor Doom -elokuva, josta tiedotettiin viime kesänä. Victor Von Doomin syntytarinan käsikirjoittajaksi ja mahdollisesti myös ohjaajaksi on kaavailtu X-Men -maailmaan sijoittuvan tv-sarja Legionin luojaa Noah Hawleyta, joka tunnetaan myös mm. Fargo-tv-sarjan luojana.

Colliderin haastattelussa Hawley paljastaa olevansa Doom-projektin Disney-tilanteesta yhtä pihalla kuin kaikki muutkin:

”Minulla ei ole ollut yhtä ainutta keskustelua Doomista [Disney-]yhdistymisen merkeissä. Jollakin tasolla katsomme tilannetta tietyllä aikavälillä – ehkä vuosi, vähintään – jotta tilanne selviää. Kuka tietää, mitä keskusteluja yhtiön tasolla pitää käydä, mutta ennen kuin asia menee läpi, se ei ole virallista. En tiedä. Olen odottanut puhelimen soivan nähdäkseni, jos jollakulla olisi asiaan mielipide. Siihen saakka mennään entiseen tapaan [just business as usual for me].”

Hawley ei ole tilanteessaan yksin ja hän on oikeassa: Disneyn Fox-diili ei ole valmis vielä ainakaan vuoteen. Siirtymäaikana Fox siis voi oletettavasti jatkaa omien projektiensa työstämistä entiseen tapaan.

Doomin lisäksi Foxilla on/on ollut suuria suunnitelmia X-Men -universumin suhteen. Suunnitteilla on mm. Drew Goddardin ohjaama X-Force -elokuva, Deadpool 3, elokuva Uusista mutanteista sekä tietenkin tänä vuonna ilmestyvä X-Men: Dark Phoenix.

Muropaketin uusimmat