Mitä Yoda oikein sekoili R2-D2:n kanssa? Star Wars -elokuva Imperiumin vastaiskun juoniaukko sai virallisen selityksen

27.02.2021 17:00 | Muropaketin toimitus

Imperiumin vastaiskussa Yoda käyttäytyy kuin ei tuntisi R2-D2-droidia.

Vuonna 1980 julkaistussa Star Wars -elokuvassa Imperiumin vastaisku Luke Skywalker päätyy R2-D2:n kanssa Dagobah-planeetalle etsimään jedimestari Yodaa ja kouluttautumaan jediksi. Yoda löytyy, mutta tämä käyttäytyy kuin ei lainkaan tuntisi R2-D2-droidia. Elokuvan julkaisun aikaan tämä ei aiheuttanut minkäänlaista kummastusta, mutta myöhemmin julkaistuissa esiosaelokuvissa paljastuu, että R2-D2 on itse asiassa hyvinkin tuttu Yodalle.

Nyt tuo juoniaukko on saanut virallisen selityksen, uutisoi Yahoo. Uudessa Star Wars -novellikokoelmassa From a Certain Point of View: The Empire Strikes Back paljastetaan, että Yoda kyllä tunsi droidin, mutta päätti pysyä asiasta hiljaa.

Jim Zubin kirjoittamassa novellissa nimeltä The First Lesson asia mainitaan näin:

“Carefully moving through the swamp while staying beneath the fog, Yoda soon spotted the boy and his droid unpacking their supplies. Even though the droid was caked with algae, dirt, and stomach fluid, its appearance and familiar blips were still quite recognisable. Of course the boy had Anakin’s old droid with him. Such cycles of fate no longer surprised the nine-hundred-year-old Jedi.”