Miten kaikki lykätyt elokuvat mahtuvat valkokankaalle koronakriisin jälkeen? Hollywoodilla ja elokuvateattereilla tulee olemaan edessään vielä melkoinen haaste

19.03.2020 17:02 | Muropaketin toimitus

Koronavirus on siirtänyt lukuisten elokuvien ensi-iltoja hamaan tulevaisuuteen. Leffateattereiden kalenterit täyttyvät kunhan koronavirustilanne on selätetty.

Koronaviruspandemian vuoksi Hollywoodin elokuvastudiot ovat siirtäneet kevään elokuvajulkaisuja eteenpäin. Tulilinjalla ovat jo olleet kevään suurista julkaisuista 007 No Time to Die, Hiljainen paikka 2 (kuvassa), Disneyn Mulan, Black Widow, The New Mutants ja Fast & Furious 9.

Kunhan maailmanlaajuisesta poikkeustilasta on selvitty ja elokuvateatterit jälleen avaavat oviaan, onkin edessä toisenlainen ongelma. Miten kaikki koronakriisin aikana kasautuneet elokuvat mahtuvat valkokankaille? Elokuvastudiothan pyrkivät sijoittelemaan tuotoksensa ympäri vuotta niin, että kilpailu muiden studioiden ja toisaalta myös omien, vastaavantyyppisten elokuvien kanssa olisi mahdollisimman pientä.

Esimerkiksi Universal päätti julkaista koronan takia peruuntuneen Trolls-animaatioelokuvansa valkokankaiden sijaan digitaalisesti, mutta tämän arvellaan olevan enemmän poikkeus kuin sääntö. Vastaavasti ohjaaja John Krasinski ilmoitti, että Hiljainen paikka, osa 2 pysyy suuren kankaan tuotantona.

Variety on julkaissut mielenkiintoisen, asiaa pohtivan artikkelin. Siinä kommentoidaan, että studiot ovat nyt todellisen haasteen edessä ja niiden täytyy miettiä tilannetta ja toimintatapojaan täysin uudenlaisesta näkökulmasta.

Muropaketin uusimmat