“Mitta on täysi!” – Elokuva-alan edustajat ja muu kulttuuriväki marssivat eduskuntatalolle torstaina

01.06.2021 17:00 | Muropaketin toimitus

Koronan aikana ahdinkoon ajetut kulttuuri- ja tapahtuma-alan edustajat osoittavat mieltään torstaina.

Pitkään jatkuneet koronarajoitukset ovat rampauttaneet kulttuuri- ja tapahtuma-alan, eikä tilanne etenkään pääkaupunkiseudulla näytä olevan paranemaan päin, vaikka muilla aloilla rajoituksia jo puretaankin. Lisäksi ahdinko on syvenemässä kulttuurin rahoituksen leikkausten myötä.

Kulttuuriväki on nyt sitä mieltä, että mitta on täysi – niinpä he järjestävät torstaina 3. kesäkuuta eduskuntatalon edessä mielenilmauksen. Mitta on täysi! -mielenilmaus järjestään torstaina klo 12-14 – eikä tapahtumassa sen järjestäjien mukaan tingitä tyylistä eikä koronaturvallisuudesta.

171 kulttuurialan yhteisön ja muun toimijan allekirjoittama julkilausuma, johon on kerätty yhteen luovien alojen vaatimukset, luovutetaan tilaisuudessa eduskunnalle.

Lausuman luovuttavat näyttelijä Seela Sella, koreografi Sonya Lindfors, muusikko Karri Paleface Miettinen, kirjailija Laura Lindstedt, elokuvaohjaaja Selma Vilhunen, muusikko Mikko Kosonen, kuvataiteilija Emma Helle ja toiminnanjohtaja Laura Serkosalo. Englanniksi julkilausuman lukee näyttelijä ja laulaja Reeta Vestman ja ruotsiksi teatteriohjaaja Erik Söderblom. Tilaisuus kestää noin tunnin ja se päättyy Seela Sellan sanoihin.

Mielenilmauksen jälkeen klo 14–16 elokuvateatteri Cinema Orionissa järjestetään striimattava paneelikeskustelu julkilausuman teemoista. Luovan alan kehittämisestä ja kulttuurin rahoituksesta suhteessa sen tuottamaan hyötyyn ovat keskustelemassa kansanedustajat Outi Alanko-Kahiluoto ja Paula Risikko sekä muusikko-näyttelijä Olavi Uusivirta ja Taiteen edistämiskeskuksen johtaja Paula Tuovinen. Paneelikeskustelua vetää elokuvaohjaaja Heikki Kujanpää ja sitä voi seurata Mitta on täysi! -Youtube-striimissä.

Sosiaalisessa mediassa mielenilmaukseen voi osallistua tunnistein #MittaOnTäysi #200000ääntä #NytAlkaaTapahtua #OikeaTyö ja #OikeusKulttuuriin.