”Moni ei ymmärrä Star Warsia oikein” – Näin George Lucas puolusti vuosien 1999-2005 Star Wars -elokuvien hirveää dialogia

16.12.2020 14:35 | Muropaketin toimitus

George Lucas puolustaa Star Wars -esiosaelokuvien dialogia vaikka myöntääkin sen olevan kornia.

Paul Duncanin kirjoittama The Star Wars Archives. 1999–2005 on juuri julkaistu, massiivinen tietopaketti Star Warsista ja etenkin avaruussaagan esiosaelokuvista. Kirjassa George Lucas selventää elokuviensa dialogia, jota moni katsoja pitää suorastaan hirveänä.

Lucas myöntää kirjassa (Syfy Wiren kautta), että Hayden Christensenin esittämän Anakinin ja Natalie Portmanin esittämän Padmen välinen dialogi Episodi II:ssa oli “aika kornia”. Hän viittaa etenkin kohtaukseen, missä Anakin puhuu häntä kiusaavasta suudelmasta.

“Se kaikki esitetään hyvin rehellisesti, siinä ei ole mitään kieli poskessa sanottua. Mutta se on johdonmukaista, ei pelkästään muun elokuvan kanssa, vaan koko Star Warsin tyylin osalta. Suurin osa ihmisistä ei ymmärrä Star Warsia. He eivät tajua sen taustalla olevia motiiveja, jotka ovat kuin 1930-luvun westernistä tai lauantai-iltapäivän sarjasta. Se on peräisin elokuvien teon romanttisemmalta ajalta ja seikkailuelokuvista. Ja tämä elokuva on jopa enemmän melodraamaa kuin muut”, Lucas selittää.

Muropaketin uusimmat