MTV perustaa oman striimauspalvelun: kaikki uutuusohjelmat ovat jatkossa maksullisia

10.01.2017 18:17 | Muropaketin toimitus

Urheilu, Salkkarit, Putous ja muut suosikit nähdään suoratoistopalvelussa puoli vuotta aiemmin kuin ilmaiskanavilla. 

Helsingin Sanomat uutisoi MTV:n perustavan oman suoratoistopalvelun, jonka on tarkoitus kilpailla Netflixin, Viaplayn ja HBO:n kanssa. Kaikki maksullinen sisältö urheilusta elokuviin niputetaan uuteen C More -suoratoistopalveluun ja myös antenni- ja kaapeliverkkojen MTV Total -kanavat liitetään C More -nimen alle. Vielä vuonna 2012 MTV3:n silloinen toimitusjohtaja Heikki Rotko ei pitänyt juuri aloittanutta Netflixiä uhkana heidän perinteiselle tv-kanavalleen.

Yhtiö näyttää jatkossa tällä hetkellä ilmaiskanavilla pyörivät sarjat ja uudet elokuvat ensin maksullisella puolella. MTV:n toimitusjohtaja Jarkko Nordlund kertoi, että uutuusohjelmat näytetään perinteisessä ilmaistelevisiossa suunnilleen kuusi kuukautta myöhemmin kuin maksullisella puolella. Nordlund sanoi myös yhtiön uskovan saavansa paremmin tuloja suoraan kuluttajilta kuin ohjelmien yhteydessä esitettävistä mainoksista.

Uutta C More -palvelua Netflixiin vertaava toimitusjohtaja painottaa erona olevan sen, että sisältö on suunnattu nimenomaan suomalaiselle kuluttajalle. Nähtäväksi jää haluavatko katsojat maksaa Maikkarin suosituimmista ohjelmista, kuten esimerkiksi Putous- tai Salatut elämät -sarjoista, jotka ilmeisesti nekin on tarkoitus näyttää ensin maksullisessa striimauspalvelussa.

C More avataan helmikuussa jolloin tarjolle on tulossa noin 1500 elokuvaa ja 80 tv-sarjaa. Suoratoistopalvelun normiversio maksaa 9,95 euroa kuukaudessa ja 24,95 eurolla pakettiin saa lisäksi myös MTV:n urheilusisällön, kuten formulat, MM-jääkiekon ja hiihtolajit.

Lähde: Helsingin Sanomat / Yle

Muropaketin uusimmat