”Muistakaa 11.9.2001”: Sonyn tietomurron tekijät uhkaavat The Interview -komedian esityksiä terroristi-iskuilla

17.12.2014 08:10 | Muropaketin toimitus

The Interview

Sonyn tietokantoihin murtautuneet hakkerit julkistivat eilen pahaenteisen varoituksen.

Tähän mennessä hakkeriryhmä ”Guardians of Peace” ei ole alleviivannut iskunsa yhteyttä The Interview -elokuvaan, jossa Seth Rogenin ja James Francon esittämä parivaljakko pestataan murhaanaa Pohjois-Korean diktaattori Kim-Jong Un. Nyt ääni kellossa on kuitenkin muuttunut.

Joukko toimittajia sai eilen sähköpostin, jossa julistettiin pahoja asioita tapahtuvan The Interview’n jenkkiensi-illan yhteydessä (25. joulukuuta):

”Soon all the world will see what an awful movie Sony Pictures Entertainment has made. The world will be full of fear. Remember the 11th of September 2001. We recommend you to keep yourself distant from the places at that time. (If your house is nearby, you’d better leave.)”

Viestissä ei eritelty, mitä uhkia The Interview’n esityksiin saattaa liittyä, mutta Sony Pictures on ottanut uhkauksen vakavissaan.

Studio ilmoitti jo teattereille, ettei elokuvaa ole pakko esittää sopimuksista huolimatta (Carmike Cinemas -ketju on jo vetänyt komedian ohjelmistostaan). Lisäksi The Interview’n New Yorkin kantaesitys on peruttu, kuten myös Seth Rogenin ja James Francon julkiset esiintymiset eri medioissa.

Suomessa The Interview saa ensi-iltansa tällä tietoa helmikuun 20. päivä.

Teksti: Tatu Junni
Lähde: The Hollywood Reporter