Muistatko kotimaisen Iron Danger -trailerin muutaman vuoden takaa? – Ei tullutkaan elokuvaa, vaan videopeli

04.04.2018 12:30 | Muropaketin toimitus

Muutama vuosi sitten etsittiin rahoitusta Kalevalaan perustuvalle Iron Danger -fantasiaelokuvalle. Projektin pohjalta päädyttiin kuitenkin kehittämään videopeliä.

Muropaketin lukijat saattavat muistaa, että nelisen vuotta sitten uutisoimme kotimaisesta Iron Danger -elokuvasta, jolle etsittiin rahoitusta vaikuttavalla näytetrailerilla. Iron Dangerista ei kuitenkaan koskaan tullut elokuvaprojektia, vaan siitä päädyttiin tekemään videopeliä.

Käänne ei ole niin yllättävä kuin luulisi. Leffatrailerin tekijätiimissä nimittäin kerrottiin alunperinkin olevan useita pelikehittäjiä muun muassa kotimaisilta menestysfirmoilta Remedylta, Roviolta ja Supercelliltä.

Muropaketin tuoreessa haastattelussa helsinkiläisen Action Squad Studiosin toimitusjohtaja ja perustaja Konsta Klemetti kertoo, että peliprojekti syntyi, kun traileria suunnittelessa päädyttiin kehittämään laajempaa tarinamaailmaa. Lopputulosta voi kuvailla yhdistelmäksi steampunkia ja fantasiaa, mutta tarinan perusta löytyy yhä Suomen kansalliseepoksesta.

”Studion toisella perustajalla Sami Timosella oli idea, että mitä jos Kalevalan hahmot olisivat supersankareita”, Klemetti kertoo.

”Iron Dangerin maailmassa hyviä edustavat Kalevalan joukot, eikä Kalevala ole mikään rauta-aikainen hökkelikylä tai ritarilinna, vaan melkein kuin Metropolis tai Manhattan steroideilla”, Klemetti kertoo.

Iron Danger on PC:lle ja konsoleille kehitettävä roolipeli, jonka on määrä ilmestyä loppuvuodesta tai vuoden 2019 alussa. Alta voit lukea koko haastattelumme, joka sisältää myös ensivaikutelmat pelistä, sekä esimakua Iron Danger -sarjakuvasta.

Haastattelu: Tuleva suomalaispeli Iron Danger yhdistää Kalevalan steampunkiin

Päivitetty 5.4.2018 klo. 14.24. Korjattu ajatusvirhe viimeisestä kappaleesta.