Muropaketti tutustui tulevaan Transformers-elokuvaan ennakolta Berliinissä: Bumblebee on kuin “E.T. roboteilla”

10.12.2018 14:50 | Muropaketin toimitus

Seuraava Transformers-franchiseen perustuva elokuva on aiemmista elokuvista itsenäinen Bumblebee, joka saa Suomen ensi-iltansa 4. tammikuuta.

Michael Bayn ohjaamia Transformers-leluihin pohjautuvia toimintaelokuvia on ennätetty julkaista kaikkiaan viisi kappaletta vuonna 2007 ilmestyneen, ensimmäisen Transformersin jälkeen. Nyt ohjaajan valtikka on vaihteeksi siirretty eteenpäin ja tulossa on täysin itsenäinen Transformers-elokuva, Bumblebee. Sen ohjaa stop motion -animaatioista tunnettu, Oscar-ehdollakin ollut Travis Knight, ja Bay on siirtynyt tuottajan rooliin.

Muropaketti kutsuttiin ainoana suomalaismediana viime viikolla Berliiniin katsomaan Bumblebee ennakkoon ja haastattelemaan elokuvan tekijöitä.

Joulukuun alun sateisessa Berliinissä haastateltavana olivat elokuvan ohjaaja Travis Knight, pääosaa esittävä Hailee Steinfeld ja elokuvan ihmispahista esittävä showpainija John Cena, jotka olivat silminnähden innostuneita elokuvastaan ja rooleistaan. Heidän haastattelunsa julkaistaan Muropaketissa lähempänä elokuvan ensi-iltaa.

Bumblebee sijoittuu vuoteen 1987 ja kertoo tarinan siitä, kuinka Bumblebee päätyi maapallolle ja keltaisen kuplavolkkarin muotoon. Elokuvan yhtenä tuottajana on toiminut Steven Spielberg, jonka vaikutus näkyy käsikirjoituksessa selvästi.

Bumblebee on aiempia Transformers-elokuvia huomattavasti ihmisläheisempi ja lämminhenkisempi kertomus robotin ja nuoren, elämässään paikkaa etsivän Charlien (Steinfeld) ystävyydestä. Se muistuttaa 1980-luvun seikkailuelokuvia ja toi elokuvan nähneelle toimittajaporukalle ensimmäiseksi mieleen Spielbergin vuonna 1982 ohjaaman elokuvan – “E.T. roboteilla” nousi huulille ensimmäisenä elokuvan jälkeen.

Bumblebeen on käsikirjoittanut Christina Hodson, joka tekee myös tulevan Suicide Squad -spinoffin Birds of Prey käsikirjoituksen. Elokuvan äänirooleissa kuullaan muun muassa Angela Bassett, Justin Theroux ja Peter Cullen. Bumblebeelle äänensä antaa puolestaan Teen Wolf- ja Maze Runner -tähti Dylan O’Brien.