UUSIMMAT

Muutos suunnitelmiin: Näin Avengers: Infinity Warin joukkokuolema aiottiin aluksi toteuttaa

11.02.2019 20:04 | Muropaketin toimitus

Avengers: Infinity Warin lopussa nähtävä, Thanosin napsautuksesta johtuva joukkokuolema oli alun perin huomattavan erilainen.

Thanosin napsautus eli virallisemmin desimaatio aiheutti ainakin näennäisen joukkokuoleman Avengers: Infinity Warin lopussa. Koko joukko tuttuja sankareita muuttui tuhkaksi silmiemme edessä ja vain kourallinen jäi taistelemaan Thanosia vastaan Avengers: Endgameen.

Alun perin sankareiden muuttuminen tuhkaksi oli tarkoitus toteuttaa toisella tapaa. Colliderin haastattelussa (video alla) Infinity Warin erikoistehostetiimi ja ohjaajat kertovat elokuvan tuotannosta. Kun puhe tulee “tuhkaamisesta” tehosteista vastaava Dan Deleeuw selittää, että aluksi pyrkimyksenä oli esittää lopun kuolemat samaan tapaan kuin aiemmin yksittäisten ikuisuuskivien käytön yhteydessä.

“Siinä kävi sitten niin, että meillä oli ihan liian monta valoefektiä. Sen jälkeen tuli tuhka-idea ja sen lisäksi mukana oli tietynlainen sisäinen valo, vähän kuin sielu olisi ollut siinä, mutta se tavallaan tallasi alleen kaikki muut suoritukset”, Deleeuw kertoo. Hän jatkaa:

“Pyrimme sitten kysymään itseltämme, mitä näyttelijät tuntevat noina hetkinä. Lopulta päättäessämme luopua valoefekteistä menimme sen mukaan, mikä oli suorituksissa tuhkan suhteen myötätuntoa herättävää. Siitä syntyi se murskaava hetki… kun yrittää ymmärtää mitä näyttelijä tekee ja tietyllä tavalla esittää sitten sen tämän muuttuessa tuhkaksi.”

Miten pysyvää Thanosin desimaatio lopulta onkaan, nähdään huhtikuun lopussa ensi-iltansa saavassa Avengers: Endgamessa.

Muropaketin uusimmat