Uusimmat

Muuttaako Black Pantherin menestys Hollywood-elokuvat iäksi? Samuel L. Jackson ei ole vakuuttunut

09.04.2018 17:02 Muropaketin toimitus

Black Panther on tähän mennessä tehnyt jo noin 1,3 miljardin tuloksen lippuluukuilla maailmanlaajuisesti. Moni povaa menestyksen muuttavan Hollywoodin tapaa tehdä elokuvia.

Marvel-seikkailu Black Panther on ylittänyt taloudelliset odotukset niin Yhdysvalloissa kuin maailmanlaajuisestikin. Mustaihoisesta sankarista kertova elokuva on rikkonut ennätyksiä ja moni onkin ollut sitä mieltä, että elokuvan menestys muuttaa Hollywoodia lopullisesti.

Samuel L. Jackson ei kuitenkaan ole aivan vakuuttunut tästä. Comicbook Movien uutisessa Jackson arvelee Black Pantherin menestyksen johtuneen enemmänkin siitä, että kyseessä on toimintaseikkailu kuin siitä, että elokuvan pääosissa nähdään mustaihoisia näyttelijöitä.

“En usko, että Black Panther muuttaa mustista kertovien tarinoiden dynamiikkaa Hollywoodissa. Se on toimintaseikkailu ja monet ihmiset pitävät niistä, ja ne toimivat ympäri maailman, koska jokainen rakastaa sankaria. Mutta kaikki eivät rakasta draamaa jonkun toisen elämänkokemuksista – tämän takia palkintogaaloissa on erillinen kategoria ulkomaalaisille elokuville: niitä pidetään erilaisina. Sitten kun lopetamme pitämään niitä erilaisina ja näemme ne pelkästään vain hyvinä elokuvina ja ne huomioidaan samassa kategoriassa, silloin asetamme suuntaviivoja”, Jackson kommentoi haastattelussa.

Jackson itse palaa Nick Furyn rooliinsa ensi vuonna ilmestyvässä elokuvassa Captain Marvel. Se on Marvel Studioiden ensimmäinen elokuva, jossa keskeinen sankari on nainen. Captain Marvelia esittää Brie Larson.