Näimme juuri yli 10 minuutin maistiaisen Loganista – ja sehän vaikutti oikein hyvältä

03.02.2017 15:04 | Tatu Junni | 2276

Elokuvamaahantuoja SF Film Studios järjesti tänään muutamalle suomalaismedialle tilaisuuden tutustua tuleviin ensi-iltoihinsa. Pitkiä kohtausmaistiaisia nähtiin esimerkiksi Loganista sekä Alienin ja Apinoiden planeetan jatko-osista.

Huomio! Kirjoitus sisältää pieniä spoilereita tulevista elokuvista.

Matt Reevesin ohjaaman Sota apinoiden planeetasta -elokuvan (War for the Planet of the Apes) materiaali oli vielä pahasti keskeneräistä tehosteiden suhteen, mutta jo muutaman minuutin pohjalta kävi selväksi että Apinoiden planeetan vallankumouksen (Dawn of the Planet of the Apes) viitoittamalla tiellä jatketaan.

Näytteiden perusteella apinoiden otteet ihmiskuntaa kohtaan sen kun kovenevat samalla kun Andy Serkisin Caesar käy moraalista taistelua sisimmässään. Esitetyissä kohtauksissa nähtiin yksi uusi apinahahmo ja vuoristoon sijoittuva takaa-ajokohtaus. Woody Harrelsonin esittämään Eversti-pahikseen ei valitettavasti vielä päästy tutustumaan.

Sota apinoiden planeetasta saa ensi-iltansa Suomessa heinäkuussa.

Alien: Covenantista nähtiin pari eri kohtausta. Ensimmäisessä Covenant-alus laskeutuu uudelle planeetalle ja toisessa päästään itse asiaan eli verikekkereiden pariin. Kauaa eivät nimittäin Katherine Watersonin Daniels ja kumppanit ehdi uutta maailmaa koluta, kun asiat menevät jo (taas kerran) pieleen.

To-del-la verisissä kohtauksissa nähtiin kuinka xenomorph – tai sen esiaste – ”kuoriutui” kahdesta eri ihmisestä. Yhdestä selän kautta ja toisesta suusta leuan irti repien. Puitteiltaan ja visuaalisuudeltaan elokuva vaikutti yhtä mahtipontiselta kuin Prometheus, mutta tunnelmaltaan Alien: Covenant vaikuttaisi olevan lähempänä kauhua ja etenkin niin sanottua body horroria.

Ridley Scottin ohjaaman elokuvan ensimmäinen traileri oli ainakin itselleni pienoinen pettymys, mutta nyt näkemäni kohtaukset nostivat odotuksia selvästi.

Alien: Covenant saa ensi-iltansa Suomessa toukokuussa.

Wolverinen kolmannesta sooloelokuvasta eli Loganista nähtiin yli 10 minuutin mittainen maistiainen elokuvan alkupuolelta. Siinä esiteltiin avainhahmot Hugh Jackmanin Loganista Laura-tyttöön ja Caliban-mutantista Donald Pierceen, joka on elokuvan pahis, mutta ei selvästikään se, joka vetelee naruista. Selvästikin on joku, joka on vielä Boyd Holbrookin Pierceäkin pahempi pirulainen.

Mukana kohtauksissa oli myös Patrick Stewartin esittämä Charles Xavier, jolle vuodet eivät olleet tehneet hyvää.

Loganissa Xavier on ikääntynyt, hauras ja seniili vanhus, joka ei oikein pysy enää mukana maailman menossa. Piercen puheiden mukaan Xavier on tehnyt jotain hirvittävää, mikä saattaa liittyä mutanttien sukupuuttoon. ”Xavierin aivot luokitellaan nyt joukkotuhoaseeksi” -kommentti oli vahva vihjaus siitä, mitä X-Men: Days of Future Pastin ruusuisen lopun jälkeen on tapahtunut.

Logan tulee saamaan R-ikärajaluokituksen (Suomessa näiden näytteiden pohjalta ihan varmasti K16), ja sen huomasi. Vittua viljeltiin urakalla ja ruumiinosia silvottiin huolella. Irtopäät vierivät aavikon hiekassa ja adamantiumkynnet lävistävät kallot. Ryhmä-X:n fanit ovat odottaneet vuosikaudet aikuiskatsojille suunnattua Wolverinea, ja nyt se on vihdoin tulossa.

Jo ensimmäisessä kohtauksessa humalainen Logan pistää kylmäksi koko joukon rengasvarkaissa olevia pikkunilkkejä. Ikääntyneellä ahmamutantilla on kuitenkin vaikeuksia pitää puoliaan, sillä ikä painaa päälle jo pahemman kerran. Nyt Logan jäi sellaistenkin korstojen armoille, joilla ei ole supervoimia. Tämä povaa sankarille vastaavia haasteita kuin mitä vuoden 2013 The Wolverinessa nähtiin.

X-23 eli Laura ei ole elokuvan kompastuskivi. Dafne Keen esittää tappavaa mutanttityttöä sopivan jurosti ja jopa taistelukohtauksissa Keen vaikuttaisi pärjäävän hyvin. Nähtyjen näytteiden perusteella Logania odottaakin suurella innolla, vaikka kiinnostus X-Men-elokuvia kohtaan on alkanutkin X-Men: Apocalypsen jälkeen hiipumaan.

Logan saa ensi-iltansa Suomessa maaliskuussa.