Uusimmat

Näin George Lucas kommentoi viikonloppuna menehtynyttä Star Wars -ohjaajaa

30.11.2010 10:30 Muropaketin toimitus

Imperiumin vastaiskun ohjannut Irvin Kershner menehtyi viikonloppuna, kuten eilen uutisoimme. Nyt George Lucas on julkaissut Star Warsin kotisivuilla lyhyen kirjoituksen, jossa hän muistelee entistä yhteistyökumppaniaan.

”Maailma on menettänyt hienon ohjaajan ja yhden aidoimmista ihmisistä, joka minulla on ollut ilo tuntea. Irvin Kershner oli todellinen herrasmies sanan jokaisessa merkityksessä. Kun mietin Kershiä, mieleeni tulee hänen lämpönsä, huomaavaisuutensa ja lahjakkuutensa. Tunsin hänet USC:sta – osallistuin hänen luennoilleen ja hän oli itseasiassa myös festivaaliraadissa, joka palkitsi THX-lyhytelokuvani. Pidin häntä oppi-isänäni.”

Yhteistyöstä Star Wars -merkeissä Lucas toteaa seuraavaa:

”Tiesin Star Warsin jatko-osasta tämän: en halunnut ohjata sitä itse. Tarvitsin jonkun, johon voisin luottaa ja jonkun, jota voisin ihailla ja jonka työstä paistaisi kypsyys ja huumori. Tämä kuvaus sopi Kershiin täydellisesti. En halunnut Imperiumin olevan tyypillisen jatko-osa, yksi avaruusseikkailu muiden joukossa. Yritin rakentaa jotain ja Kersh oli oikea kaveri auttamaan minua siinä. Hän toi niin paljon mukanaan. Olen aidosti kiitollinen hänelle. Hän oli ystävä ja samalla myös kollega. Jäämme kaipaamaan häntä.”