NASA:n astronautit kertoivat, mikä avaruuteen lähtevää Tom Cruisea odottaa: “Vessassa käyminen pitää opetella uudelleen”

11.05.2020 09:41 | Muropaketin toimitus

Tom Cruisen täytyy läpäistä melkoinen rääkki ja koulutus päästäkseen avaruuteen. 

Eläkkeellä olevat NASA:n astronauttikonkarit Scott Kelly ja Roy Bridges Jr. antavat TMZ:n jutussa muutamia vinkkejä avaruuteen haluavalle Tom Cruiselle.

Cruisen uutisoitiin viime viikolla suunnittelevan toimintaelokuvaa, joka kuvataan ISS:llä, eli Kansainvälisellä avaruusasemalla yhteistyössä NASA:n ja Elon Muskin SpaceX-ohjelman kanssa. Astronautit korostavat, että vessassa käynti on yksi tärkeistä ja hankalimmista asioista, joka Cruisen täytyy opetella.

Scott on ollut ISS:n komentaja kolme kertaa ja on viettänyt enemmän aikaa avaruudessa kuin kukaan muu. Hän painottaa myös sitä, että asemalla on opittava liikkumaan rauhallisesti. Useimmat ensikertalaiset alkavat voida pahoin, eikä painottomassa tilassa oksentaminen ole kovin kivaa.

Roy taas sanoo Cruisen kropan menevän väkisinkin sekaisin, koska painottomassa tilassa veri pakkautuu päähän, ei jalkoihin.

Molemmat korostavat, ettei avaruuteen ole mitään asiaa, ennen kuin kaikki asiat on opeteltu täydellisesti, aina ruuanlaitosta hätätilassa tapahtuvaan evakuointiin.

Muropaketin uusimmat