Uusimmat

Natalie Portman teki Léonin 12-vuotiaana: ”Parhaiten muistan Jean Renon puheopettajan”

11.05.2015 15:00 Muropaketin toimitus

/wp-content/uploads/images/domefi/elokuvat/ajankohtaista/2014/leon2929292.png

Natalie Portman on kertonut The Hollywood Reporterin tuoreessa haastattelussa, mitä hän muistaa vuonna 1994 valmistuneen Léon-klassikon kuvauksista.

Myös Black Swanista ja Thor-elokuvista tuttu Natalie Portman oli Luc Bessonin ohjaaman Léonin tekemisen aikoihin vasta 12-vuotias. Silti – tai juuri siksi – kuvaukset ovat jääneet hyvin hänen mieleensä.

”Oli uskomaton onni, että pääsin tekemään Léonin ensimmäisenä elokuvanani. Kaikki olivat todella kilttejä minulle ja oli ihan satumaista tehdä elokuva Pariisissa. Olin ollut siellä aikaisemmin ihan pienenä – itseasiassa muutimme [Israelista] Yhdysvaltoihin juuri Pariisin kautta. Léonin kuvaukset olivat kuitenkin ensimmäinen kunnon matkani. Olimme Pariisissa kolme kuukautta äitini kanssa. Muistan yhä Jean Renon puheopettajan ja sen, että pelasin scrabblea koko ajan. Se oli niin hauskaa”, Portman muisteli.

Selvennykseksi mainittakoon, että ranskalainen Reno sai puheopettajan, jotta roolin vaatima englanninkielen lausuminen sujuisi riittävän hyvin.

The Hollywood Reporterin sivuilta voi lukea mitä Portman tuumii nykyään mm. Star Wars -elokuvistaan tai edellä mainitusta Black Swanista:

Natalie Portman Reflects on 8 Memorable Roles

Teksti: Tatu Junni
Lähde: THR

Muropaketin uusimmat