Näyttelijä Eddie Redmayne katuu elokuvaa, joka toi hänelle Oscar-ehdokkuuden: “Nykyään en enää tekisi sitä”

22.11.2021 07:51 | Muropaketin toimitus

Eddie Redmaynen mielestä Tanskalainen tyttö -elokuvan pääosa olisi kuulunut transsukupuoliselle näyttelijälle.

Näyttelijä Eddie Redmayne kertoo The Timesin jutussa, että hänen roolinsa vuoden 2015 The Danish Girl – Tanskalainen tyttö -elokuvassa oli virhe. Redmayne sai roolistaan elokuvassa Oscar-ehdokkuuden.

Redmayne näytteli leffassa transgenderia Lili Elbe -taiteilijaa, joka kävi läpi sarjan sukupuolenkorjausleikkauksia 1930-luvulla muuttuakseen myös ulkoisesti naiseksi.

Kriitikot ja myös transsukupuoliset olivat elokuvan ensi-illan aikoihin sitä mieltä, että rooliin olisi pitänyt buukata transnäyttelijä. Redmayne on nyt samaa mieltä.

– Ei, en ottaisi roolia enää nykyään vastaan. Tein elokuvan hyvin aikein, mutta se oli silti virhe, Redmayne sanoo.

Redmayne on puolustanut julkisesti transsukupuolisten oikeuksia. Viime vuonna Fantastic Beasts and Where To Find Them -elokuvan näyttelijä tuomitsi kirjailija J.K Rowlingin muunsukupuolisia käsittelevät kommentit. Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva perustuu Rowlingin kirjaan.

Muropaketin arvostelussa Tanskalainen tyttö sai aikoinaan 2½ tähteä viidestä, jossa on ainakin yksi tähti liikaa. Leffasta todettiin muun muassa seuraavaa:

”Tanskalainen tyttö on valju ja halju elokuva, joka kai tarkoittaa hyvää. Se olisi huomattavasti parempi, jos tekijöillä olisi ollut edes hivenen verran oikean Einar Wegenerin / Lili Elben rohkeutta. Vaikka tarkoitus on päinvastainen, niin esittämällä transsukupuoliset ihmiset näin yksinkertaistetusti, saattaa leffasta olla heille enemmän haittaa kuin hyötyä.”

Arvostelu: Tanskalainen tyttö on kliseinen elokuva rohkean transnaisen elämästä

Muropaketin uusimmat