Näyttelijä Thora Birch: Tällaista oli tehdä 20 vuotta täyttävä American Beauty Kevin Spaceyn kanssa

30.01.2019 19:59 | Muropaketin toimitus

Viisinkertainen Oscar-voittaja American Beauty julkaistiin vuonna 1999. Parhaasta miespääosasta palkittiin Kevin Spacey, joka viime vuoden aikana ryvettyi seksuaalisen ahdistelun skandaaleissa.

Sam Mendesin ohjaama American Beauty täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Elokuva voitti parhaan elokuvan, ohjaajan, käsikirjoituksen, kuvauksen ja miespääosan Oscar-palkinnot. Miespääosaa esitti Kevin Spacey, jota viime vuonna alettiin syyttää seksuaalisesta ahdistelusta ja hyväksikäytöstä, ja hän sai potkut useista elokuva- ja tv-projekteista.

American Beautyssä hänen tytärtään esittänyt Thora Birch muistelee 20 vuoden takaista elokuvaa The Hollywood Reporterissa. Hän harmittelee sitä, että Spaceyn syytökset ovat heittäneet tahran myös American Beautyn päälle. “Niin ei pitäisi olla, elokuvaa ei pitäisi syyttää. Syy on Kevinin. Sillä ei ole mitään tekemistä American Beautyn kanssa”, Birch kommentoi.

American Beautyn aikaan vain 17-vuotias Birch muistaa Spaceyn täydellisenä ammattilaisena elokuvan kuvauksissa. “Hän oli parhaita näyttelijöitä, jonka kanssa tehdä töitä. Töiden ulkopuolella en tiennyt hänestä paljon mitään”, Birch kertoo. Hän sanoo, että Spaceytä kohtaan tehdyt syytökset tulivat hänelle yllätyksenä. “Se oli traumaattista, sattui helvetisti. Kaikista shokeeraavinta oli saada kuulla, minkä ikäisistä uhreista oli kyse.”

Spaceytä seksuaalisesta häirinnästä syyttänyt Anthony Rapp oli vain 14-vuotias kyseisen tapahtuman aikaan.