Neil Hardwick ohjaa ”Suomen Moulin Rouge!:n”

23.09.2008 10:57 | Muropaketin toimitus

Katja Kallion käsikirjoittama ja Juonifilmin tuottama elokuva Jos rakastat on Suomen oloissa ainutlaatuinen musiikkielokuva täynnä kotimaisia hittejä eri vuosikymmeniltä. Elokuvaan haetaan laulutaitoisia näyttelijöitä avoimella kiertueella eri puolilla Suomea.

Jos rakastat on musiikkielokuva, joka kertoo ministerin tyttären ja maahanmuuttajien pojan rosoisen rakkaustarinan. Elokuvassa hemmoteltu Ada Helminen joutuu suuren onnettomuuden seurauksena aloittamaan uudestaan nollasta, sydämellään salaisuus, joka saattaa maksaa hänen elämänsä suuren rakkauden.

Kotimaisia hittejä täynnä olevan musiikkielokuvan käsikirjoittaa Katja Kallio, ohjaa Neil Hardwick ja tuottaa Jarkko Hentula. Musiikki on elokuvassa keskeisessä roolissa, sillä kappaleiden tekstit vievät tarinaa eteenpäin. Elokuvan musiikkikonsultteina toimivat Asko Kallonen ja Harri Hakanen.

”Sen jälkeen kun lopetin tv-työt, olen kaivannut kovasti kameratyöskentelyä näyttelijöiden kanssa. Tuntuu hienolta, että taas pääsee rakentamaan kuvista ja äänistä kerrontaa.Teatterissa olen tehnyt myös musikaaleja, ja päässyt viestittämään voimakkaita tunteita suurille yleisöille. Näitä molempia voin tässä projektissa toteuttaa elokuvan keinoilla”, ohjaaja Neil Hardwick sanoo.

Yhteensä elokuvassa kuullaan yli 20 kotimaista, tuttua kappaletta uusina versioina. Elokuva tulee sisältämään näyttäviä tanssikohtauksia. Koreografiasta vastaa Osku Heiskanen.

Loka-marraskuussa elokuvan eri rooleihin haetaan lahjakkaita, laulu- ja esiintymistaitoisia ihmisiä koe-esiintymistilaisuuksissa eri puolilla Suomea. Avoimet koelaulutilaisuudet järjestetään Helsingissä, Turussa, Jyväskylässä ja Oulussa. Koelaulutilaisuuksista voi lukea lisää ja ilmoittautua ennakkoon osoitteessa www.leffaskaba.fi.

Elokuvan kuvaukset käynnistyvät kesällä 2009. Ensi-iltansa elokuva saa talvella 2009-2010. Elokuvan levittää FS Film.

JOS RAKASTAT -LEFFAROOLIKIERTUE

Avoin koe-esiintymiskiertue, jossa etsitään lahjakkaita, laulu- ja esiintymistaitoisia, kameran edessä luontevia ihmisiä Jos rakastat –musiikkielokuvan eri rooleihin. Tie on auki elokuvan päärooleihin asti!

Jokaisella paikkakunnalla elokuvan tekijätiimin jäsenet karsivat hakijoita jatkoon. Koe-esiityntymiset ovat avoimia tilaisuuksia, joissa esiintyjiä pääsevät seuraamaan myös paikan päällä olevat katsojat – kannustusjoukot ovat siis sallittuja! Myös median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan koe-esiintymisiä.

Jatkoon selvinneet pääsevät esiintymään ohjaaja Neil Hardwickille, joka tekee lopulliset roolivalinnat.

KOE-ESIINTYMISET JÄRJESTETÄÄN SEURAAVASTI:

• HELSINKI, Apollo Live Club ti 21.10. klo 18-22
• TURKU, Gigglin Marlin la 25.10. klo 18-22
• OULU, Onnela ke 29.10. klo 18-22
• JYVÄSKYLÄ, Gigglin Marlin to 6.11. klo 18-22

KUKA VOI OSALLISTUA?

Koe-esiintymiseen voivat osallistua kaikki halukkaat, jotka täyttävät seuraavat kriteerit:

• Olet 18-23 –vuotias
• Olet lahjakas laulaja
• Koet osaavasi esiintyä/näytellä luontevasti elokuvakameran edessä
• Sinulle ei tuota ongelmaa laulaa koelaulutilaisuudessa kaiken kansan edessä
– ja niin, että laulusi kuvataan
• Olet käytettävissä elokuvan kuvauksissa kesällä 2009, jos päädyt rooliin

Huom. Elokuvan rooleihin haetaan laulutaitoisia esiintyjiä erityisesti myös eri kulttuuritaustoista! Kaikkien hakijoiden tulee kuitenkin osata sujuvaa suomea.