UUSIMMAT

Netflix osti oikeudet Martin Scorsesen ja Robert De Niron 100 miljoonan dollarin uutuuselokuvaan

22.02.2017 18:47 Muropaketin toimitus

The Irishman nähdään yksinoikeudella striimauspalvelussa.

Robert De Niron ja Martin Scorsesen The Irishman -elokuvan oli alun perin tarkoitus olla Paramount Pictures -studion projekti, mutta Indiewiren mukaan 100 miljoonan dollarin budjetilla tehtävä leffa ei saakaan ensi-iltaansa elokuvateattereissa, vaan Netflixissä ympäri maailman. Paramount piti projektia liian isona riskisijoituksena ja antoi Scorseselle mahdollisuuden tehdä leffa muiden kanssa, vaikka hänellä on diili studion kanssa vuoden 2019 loppuun asti. Paramount julkaisi tällä hetkellä teattereissa pyörivän Scorsesen upean Silence-elokuvan.

Striimauspalvelun on tarkoitus tuoda parivaljakon yhdeksäs yhteinen elokuva tarjolle 93 miljoonalle tilaajalleen 190 maassa. Se pyörii ilmeisesti Yhdysvalloissa myös hetken aikaa valituissa teattereissa, mutta lähinnä sen takia, että leffa voidaan hyväksyä mahdollisesti Oscar-ehdokkaaksi.

The Irishman perustuu Charles Brandtin I Heard You Paint Houses -kirjaan, jonka pohjalta muun muassa Schindlerin listasta tuttu Steve Zaillian on tehnyt käsikirjoituksen. Leffan pääosassa on mafian palkkatappaja Frank ”The Irishman” Sheeran, jonka epäiltiin liittyvän myös Jimmy Hoffan kuolemaan.

Leffassa Bobby De Nirosta tehdään erikoistehosteilla 30-vuotiaan näköinen. Vielä ei ole selvillä keitä muita elokuvassa nähdään, mutta Al Pacino nimi on jo mainittu.

The Irishman saa ensi-iltansa näillä näkymin vasta vuonna 2019.

Lähde: Indiewire

Muropaketin uusimmat