Uusimmat

Netflix-sarjan Pohjois-Koreaan salakuljettanut mies tuomittiin kuolemaan – muut Squid Gamea katsoneet päätymässä vankilaan

25.11.2021 10:00 Muropaketin toimitus

Netflix-sarjan ja kaiken muunkin ulkomailta peräisin olevan materiaalin katsomisesta saa Pohjois-Koreassa mielipuolisen rangaistuksen.

Radio Free Asia kertoo Netflixin eteläkorealaisen Squid Game -hittisarjan Pohjois-Koreaan salakuljettaneen miehen saaneen kuolemantuomion. Muut Squid Gamea katsoneet ovat päätymässä vankilaan ja työleireille.

Pohjois-Korean viranomaiset pääsivät miehen jäljille, kun koululaisjoukko jäi kiinni sarjan katsomisesta. Squid Game oli salakuljetettu maahan Kiinasta muistitikulla. Netflix-sarja ei ole virallisesti katsottavissa myöskään Kiinassa, mutta on sielläkin suosittu piraattisaittien kautta.

Salakuljettajan sairaan tuomion laittaa täytäntöön teloituskomppania. Yläkouluikäiset sarjaa katsoneet kuusi nuorta saivat viiden vuoden vankeustuomiot. Myös koulun opettajat ja muu henkilökunta joutuivat vastuuseen. Heidät on erotettu viroistaan, ja rangaistuksena on karkottaminen työleireille kaivoksiin.

Vastaavasta tapauksesta uutisoitiin viimeksi huhtikuussa, jolloin eteläkorelaisviihdettä kovalevyillä ja cd:eillä myynyt mies teloitettiin julkisesti.