Netflixin hitiksi noussut Snowpiercer-scifi-sarja jatkuu tammikuussa – Tältä näyttää kolmas tuotantokausi

08.12.2021 08:22 Muropaketin toimitus

Snowpiercer-sarjan pääosissa jatkavat mm. Sean Bean ja Jennifer Connelly.

TNT-kanava on julkaissut uuden hehkutustrailerin ja julisteen hitiksi nousseen Snowpiercer-tieteissarjansa kolmannesta kaudesta, joka alkaa tammikuussa.

Ranskalaiseen alkuperäissarjakuvaan ja vuonna 2013 julkaistuun, Parasite-elokuvasta parhaiten tunnetun Bong Joon-hon ohjaamaan tieteiselokuvaan pohjautuvan tv-sarjan pääosissa toimivat ensimmäisellä tuotantokaudella Daveed Diggs ja Jennifer Connelly. Toisella kaudella mukaan keskeiseen rooliin liittyi myös Sean Bean.

Kolmas kausi seuraa Diggsin esittämää Laytonia tämän etsiessä Snowpiercer-junasta irrallisessa junassaan mahdollista lämpimämpää aluetta uudelle yhteiskunnalle.

Muropaketin arvostelussa Snowpiercerin ensimmäinen kausi ei saanut aivan hillitöntä hypetystä osakseen:

”Tarinan hahmoihin ei pääse edes kymmenen jakson aikana kunnolla sisälle, osasta heistä näytetään puolia, joiden arvoa tarinalle ei mitata kuin pelkästään hetkellisen hekuman muodossa. Osa heistä on kertakäyttöisiä, mutta jopa keskeinen Layton jätetään yhden ilmeen hahmoksi, jonka tehtävänä on vain kuljettaa tarinajunaa radallaan eteenpäin. Connellylle annetaan aavistuksen verran enemmän liikkumavaraa, muttei hänkään aivan tunnu pääsevän hahmossaan oikeuksiinsa.”

Arvostelu: Netflixin odotettu Snowpiercer-sarja on reikiä täynnä ja kaukana vuoden 2013 scifi-elokuvan laadusta

Bong Joon-hon leffa sen sijaan sai Muropaketin arvostelussa ansaitusti neljä tähteä viidestä:

”Snowpiercer käynnistyy hieman hitaasti, mutta vauhtiin päästyään se ei pysähdy. Toimintakohtaukset ja yllätykset seuraavat toisiaan aina elokuvan loppumetreille saakka. Tunnelmasta ei tingitä; rosoisuus ja ahdistus välittyvät kankaalta suoraan katsomoon.”

Snowpiercer on parasta scifiä aikoihin

Snowpiercer-sarjan kolmas kausi alkaa Yhdysvalloissa 24. tammikuuta. Suomessa sitä esittää tuoreeltaan Netflix, jossa myös uusi kausi alkanee heti seuraavana päivänä 25. tammikuuta. Snowpierceriä nähdään jakso per viikko -tahdilla, koska kyseessä ei ole Netflixin alkuperäissarja.