Netflixin Snowpiercer-scifi-sarjan 2. kauden traileri julkaistiin jo nyt – Tulevissa jaksoissa on mukana myös Sean Bean

14.07.2020 10:51 | Muropaketin toimitus

Snowpiercer-sarjan ensimmäinen kausi päättyi eilen.

TNT-kanavan Snowpiercer-sarjan ensimmäisen kauden päätösjakso tuli tarjolle Netflixiin eilen, ja TNT julkaisi saman tien kakkoskautta promoavan teaser-trailerin. Jos et ole vielä katsonut finaalijaksoa, niin kannattaa lopettaa lukeminen tähän, sillä luvassa on spoilereita!


 

Kuten alkuperäisteoksessakin, eli Jacques Lobin ja Jean-Marc Rochetten Le Transperceneige -sarjakuvassa, niin myös tv-sarjassa maailmaa kiertääkin myös toinen jättijuna. Tv-versiossa Snowpiercerin luoja Mr. Wilfordin luullaan olevan kuollut, mutta viimeisessä jaksossa selvisi, että hän onkin hengissä. Wilford on tärkeä hahmo kakkoskaudella ja häntä esittää Sean Bean. Bong Joon-hon Snowpiercer-elokuvassa hänen roolissaan nähtiin Ed Harris.

Snowpiercerin ensimmäisen kauden ensi-ilta siirtyi niin moneen otteeseen, että tuotantoryhmä ehti kuvata jo suurimman osan tulevasta kakkoskaudestakin. Sen ensi-ilta ei ole kuitenkaan vielä selvillä.

Muropaketin arvostelussa Snowpiercer-sarjasta todettiin muun muassa seuraavaa:

”Kokonaisuus jää kuitenkin harmillisen hajanaiseksi ja paikoin jopa epäloogiseksi. Ykköskauden kyllä katsoo mukisematta alusta loppuun, sillä tuotantoarvot ovat erinomaiset, mutta Graeme Mansonin luoman sarjan käsikirjoitus tuntuu jäsentymättömältä. Tarinan hahmoihin ei pääse edes kymmenen jakson aikana kunnolla sisälle, osasta heistä näytetään puolia, joiden arvoa tarinalle ei mitata kuin pelkästään hetkellisen hekuman muodossa”

Arvostelu: Netflixin odotettu Snowpiercer-sarja on reikiä täynnä ja kaukana vuoden 2013 scifi-elokuvan laadusta