Netflixin The Old Guard -toimintafantasian ja supersankarielokuvan sekoitukselle puuhataan jo nyt jatko-osaa

14.07.2020 08:20 | Muropaketin toimitus

Viime perjantaina ensi-iltansa saaneen The Old Guardin pääosassa nähdään Charlize Theron.

Viime perjantaina Netflixissä ensi-iltansa saanut The Old Guard -elokuva nousi saman tien palvelun katsotuimmaksi teokseksi. Sen enempää spoilaamatta voimme mainita, että elokuvan loppu vihjasi varsin suoraan tarinan saavan ehkä jatkoa. Nyt leffan ohjaaja Gina Prince-Blythewood kertoo Games Radarin jutussa, että jatko-osan suunnitelmat ovat jo valmiina.

The Old Guard perustuu Greg Ruckan saman nimisen sarjakuvan ensimmäiseen albumikokonaisuuteen ja hän vastaa myös elokuvan käsikirjoituksesta.

– Jatko-osa perustuu myös sarjikseen, jossa Greg tasapainoilee taitavasti yliluonnollisen ja arkisten ongelmien välillä. Mukana on kuolemattomia pahiksia, mutta myös aivan tavallisia ihmisiä, Prince-Bythewood sanoo.

Colliderin jutussa ohjaaja puolestaan kertoo, että Rucka on alusta alkaen suunnitellut The Old Guardin olevan elokuvatrilogia. Kakkososan lähdemateriaalina toimivan The Old Guard: Force Multiplied -tarinakokonaisuuden viides ja samalla viimeinen numero ilmestyy huomenna 15. heinäkuuta. Lehdet yhteenkasaava albumi puolestaan ilmestyy syyskuun puolivälissä. The Old Guardin ensimmäisen numeron voit lukea ilmaiseksi täältä.

Netflix ei ole vielä virallisesti vahvistanut The Old Guardin saavan jatkoa. Ensimmäinen elokuva sai Muropaketin arviossa neljä tähteä ja siitä todettiin muun muassa seuraavaa:

”Leffan pohdinnat kuolemattomuuden mukanaan tuomista ongelmista ovat juuri sopivassa tasapainossa näyttävien actionkohtausten kanssa. Miettiessään moisia mahdottomia murheita elokuva onnistuu esittämään dilemmansa yleismaailmallisen samaistuttavina. Hahmot voivat elää vaikka kuinka pitkään, mutta se ei vie pois perusasioita – rakkautta, kuolemaa, onnea ja surua.”

Arvostelu: Netflixissä nähtävä Charlize Theronin The Old Guard on komea toimintaleffa ja omaperäinen supersankaritarina

Muropaketin uusimmat