Netflixin uudet sarjat ja elokuvat toukokuussa: Netflixin pelastama Lucifer jatkuu, Renée Zellwegerin tähdittämä jännäri What/If, Zac Efron oikean elämän sarjamurhaajana…

01.05.2019 18:04 | Muropaketin toimitus

Toukokuussa Netflixin ohjelmisto kasvaa jälleen joukolla uusia sarjoja ja elokuvia. Tulossa on muun muassa pohjoismaisen The Rainin kakkoskausi ja Luciferin neljäs kausi. Elokuvapuolella tulossa on esimerkiksi Zac Efronin tähdittämä Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile, joka on elokuva sarjamurhaaja Ted Bundysta.

Netflixin omaa tuotantoa olevat sarjat toukokuussa:

Undercover, kausi 1 – 3. toukokuuta
Ferry Bouman on yksi maailman suurimmista ekstaasin tuottajista, ja hän elää makeaa elämää huvilassa Hollannin ja Belgian rajalla. Kaikki muuttuu, kun kaksi peitetehtävässä olevaa poliisia yrittää soluttautua Boumanin elämään ja sulkea tämän verkoston.

Dead To Me, kausi 1 – 3. toukokuuta
Kurjuus on kimpassa kivempaa. Äkkipikainen leski jahtaa yliajajaa, joka vei hengen hänen aviomieheltään. Seuraksi tarttuu omalaatuinen optimisti, jolla ei ole aivan puhtaita jauhoja pussissaan. Komediasarjan pääosia esittävät Christina Applegate, Linda Cardellini ja James Marsden.

Tuca & Bertie, kausi 1 – 3. toukokuuta
Tuca on leppoisalla elämänasenteella varustettu tukaani, Bertie taas itseluottamuspulaa poteva laulurastas. Ystävykset tukevat toisiaan elämän myötä- ja vastamäissä aikuisille suunnatussa animaatiosarjassa.

Abyss – 16. toukokuuta
Korealaisessa scifisarjassa tahollaan ennenaikaisen kuoleman kohdanneet Cha Min ja Go Se-yeon huomaavat palanneensa elämään uusissa, heille ennestään tuntemattomissa kehoissa.

Lucifer, kausi 4 – 8. toukokuuta
Neljännellä kaudella Lucifer on poissa tolaltaan Chloen nähtyä hänen paholaiskasvonsa, mutta joutuu silti vastaamaan uuteen haasteeseen, sillä perisynnin tehnyt Eeva on palannut. Haluaako Eeva kostaa sen, kun Lucifer houkutteli hänet pois Eedenistä monta monituista vuotta sitten… vai jotain ihan muuta?

Amerikkalaiset minikodit (Tiny House Nation) – 9. toukokuuta
Juontaja John Weisbarth ja asiantuntija Zack Giffin kiertävät Yhdysvaltoja auttaen perheitä alkuun pienasumisessa ja huippuunsa hiottujen minikotien luomisessa.

Easy, kausi 3 – 10. toukokuuta
Joukko chicagolaisia kompastelee läpi nykyaikaisen rakkauden, seksin, teknologian ja kulttuurin labyrintin Joe Swanbergin luomassa sarjassa.

The Society, kausi 1 – 10. toukokuuta
Amerikkalaisessa draamasarjassa teinien pitää rakentaa oma yhteiskuntansa selviytyäkseen kun rikkaan West Hamin kaupungin muut asukkaat katoavat jäljettömiin.

Häkkilinnut (Jailbirds), kausi 1 – 10. toukokuuta
Sacramenton piirikunnan vankilan naisasukkaat yrittävät saada kaiken irti elämästä ja rakkaudesta taistellessaan vallan rakenteita ja toisiaan vastaan amerikkalaisessa tosi-tv-sarjassa.

The Rain, kausi 2 – 17. toukokuuta
Kukaan ei selviydy yksin. Pohjoismaalaisen tieteissarjan toisella kaudella Simonen ystävineen pitää löytää parannuskeino Rasmuksen kantamaa virusta vastaan. Sarjassa näyttelevät Alba August, Lucas Lynggaard Tønnesen ja Mikkel Følsgaard.

White Gold, kausi 2 – 17. toukokuuta
Brittiläisen komediasarjan toisella kaudella Vincentin päänsärkyä lisää gangsteripomo ja uusi kilpaileva myyjä, joka tuntuu nappaavan kaikki parhaat työtehtävät.

It’s Bruno, kausi 1 – 17. toukokuuta
Komediasarjassa seurataan Brooklynin kaduilla tallustelevaa miestä ja tämän rakasta Bruno-koiraa.

Slasher: Solstice, kausi 3 – 23. toukokuuta
Hurjana riehuvat sarjamurhaajat kulkevat verilöylystä toiseen. Heidän tulevat uhrinsa kamppailevat henkensä edestä kauhuantologiasarjassa.

Alta Mar (High Seas), kausi 1 – 24. toukokuuta
Espanjasta Rio de Janeiroon matkaavalla luksusristeilijällä tapahtuvat salaperäiset murhat paljastavat kahden yhdessä matkustavan sisaruksen salaisuuksia 1940-luvulla.

She’s Gotta Have It, kausi 2 – 24. toukokuuta
Spike Leen ensimmäiseen elokuvaan pohjautuva sarja vie toisella kaudellaan Nola Darlingin elämän uuteen suuntaan.

What / If, osa 1 – 24. toukokuuta
Neo-noir-jännityssarjassa tuore aviopari hyväksyy rahapulassaan salaperäisen naisen rahakkaan mutta moraalisesti arveluttavan tarjouksen. Sarjan pääosissa nähdään Renée Zellweger, Jane Levy ja Blake Jenner.

How To Sell Drugs Online (Fast) – 31. toukokuuta
Jos myyt isoja määriä huumeita netissä, ei kannata kertoa siitä ventovieraille – paitsi jos Netflixistä soitetaan ja ehdotetaan elämästäsi kertovan sarjan tekemistä.

When They See Us – 31. toukokuuta
Yhdysvaltoja koskettaneeseen tositarinaan perustuva When They See Us kertoo Central Park Five -nimellä tunnetusta teiniviisikosta, jota syytettiin raiskauksesta perusteitta. Neliosainen sarja alkaa keväästä 1989 ja kertoo sitä seuranneesta 25 vuodesta, joiden kohokohdiksi nousevat heidän syytteistä vapautumisensa vuonna 2002 sekä New Yorkin kaupungin kanssa vuonna 2014 aikaansaatu ratkaisu. When They See Us -sarjan konsepti on Ava DuVernayn, joka toimii myös neljän jakson ohjaajana ja toisena käsikirjoittajana.

Tulossa myös:
Flinch, kausi 1 – 3. toukokuuta
El Recluso – 10. toukokuuta
Patriot Act With Hasan Minhaj, osa 3 – 12. toukokuuta
Nailed it!, kausi 3 – 17. toukokuuta
Vis a Vis, kausi 1 – 31. toukokuuta
Bad Blood, kausi 2 – 31. toukokuuta
Good Girls, kausi 2 – 31. toukokuuta

Netflixin omaa tuotantoa olevat elokuvat toukokuussa:

Jo Pil-ho: Nouseva raivo (The Dawning Rage) – 3. toukokuuta
Paha poliisi pakoilee sinnikästä sisäasianviraston agenttia ja joutuukin pyytämään apua uhmakkaalta teiniltä paljastaakseen salaliiton ennen kuin on liian myöhäistä. Korealaisen rikoselokuvan pääosissa nähdään Lee Sun-kyun, Jeon So-nee ja Park Hae-joon.

Riekaleina (Alles ist gut) – 3. toukokuuta
Saksalaiselokuvassa nainen joutuu uuden pomonsa lankomiehen raiskaamaksi ja yrittää unohtaa tapahtuneen, mutta hänen kehonsa ja mielensä eivät pääse eroon traumaattisista muistoista.

Kaikesta huolimatta (Despite Everything) – 3. toukokuuta
Äidin kuoleman jälkeen paljastuu järkyttävä perhesalaisuus, ja neljä siskosta lähtee selvittämään totuutta omasta perimästään. Espanjalainen draamakomedia.

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile – 3. toukokuuta
Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile on kertomus Ted Bundyn rikoksista hänen pitkäaikaisen tyttöystävänsä Lizin näkökulmasta. Liz sulki silmänsä totuudelta vuosien ajan. Elokuvan on ohjannut Oscar-ehdokas Joe Berlinger, ja näyttelijäkaartiin kuuluvat Zac Efron, Lily Collins, Kaya Scodelario, Jeffrey Donovan, Angela Sarafyan, Dylan Baker, Brian Geraghty, Terry Kinney, Haley Joel Osment, James Hetfield, Grace Victoria Cox sekä Jim Parsons ja John Malkovich.

The Last Summer – 3. toukokuuta
Unelmat, suhteet ja identiteetit tuottavat päänvaivaa chicagolaisteinille, sillä kesä lukion päättymisen jälkeen merkitsee suurta muutosta. Elämänmyönteisen ja romanttisen elokuvan pääosissa nähdään Riverdale-tv-sarjasta tuttu K.J. Apa, Teen Wolf-tv-sarjasta tuttu Tyler Posey sekä Maia Mitchell.

Dry Martina – 10. toukokuuta
Seksuaalisesti vapaamielinen laulajatar kuhertelee faninsa ex-poikaystävän kanssa, mikä johtaa vauhdikkaaseen seikkailuun Chilessä.

Taas lähtöruudussa (Gente que viene y bah) – 10. toukokuuta
Romaaniin perustuvassa espanjalaiselokuvassa puolisonsa pettämä arkkitehti palaa kotikaupunkiinsa. Siellä hän pohtii elämäänsä omalaatuisen perheensä kanssa.

Wine Country – 10. toukokuuta
Viini virtaa Napa Valleyssa, kun vanhat ystävykset kokoontuvat syntymäpäivän merkeissä. Täydelliseksi kaavailtu viikonloppu lähtee kuitenkin vähitellen lapasesta. Komedian on ohjannut Amy Poehler, joka nähdään myös yhdessä pääosista. Mukana ovat myös muun muassa Maya Rudolph ja Tina Fey.

Good Sam – 16. toukokuuta
Salaperäinen henkilö jättää rahasäkkejä ihmisille ympäri New Yorkia. Utelias toimittaja alkaa seurata juttua ja löytää samalla rakkauden.

See You Yesterday – 17. toukokuuta
C.J. ja Sebastian ovat lukiota käyviä tiedeneroja, jotka viettävät kaiken vapaa-aikansa työstäen viimeisintä kotitekoista keksintöään eli aikamatkailun mahdollistavia reppuja. C.J:n isoveli Calvin kuolee poliisien kanssa sattuneen yhteenoton seurauksena, ja epätoivoinen kaksikko päättää ottaa keskeneräisen keksintönsä käyttöön pelastaakseen tämän. Stefon Bristolin ohjaaman ja Spike Leen tuottaman See You Yesterday -seikkailuelokuvan teemoja ovat rakastava perhe, kulttuurillinen kahtiajako sekä yleismaailmallinen halu korjata menneisyyden vääryydet.

Furie – 22. toukokuuta
Ihmiskauppiaat sieppaavat Hai Phuongin tyttären ja kostonhimoinen äiti palaa Saigoniin – ja rikollisille juurilleen – kukistaakseen roistot.

The Perfection – 24. toukokuuta
Vaiheikkaassa trillerissä sellonsoiton ihmelapsi (Allison Williams) palaa tauon jälkeen mentoriensa luokse ja löytää heidät jo hullaantuneena uuteen, lahjakkaaseen oppilaaseen (Logan Browning).

Chopsticks – 30. toukokuuta
Lahjakas mutta epävarma nainen kokee jotakin mullistavaa, kun hän yrittää saada mumbailaisen roiston varastaman auton takaisin ja pyytää apuun arvoituksellisen huijarin.

Always Be My Maybe – 31. toukokuuta
Kaikki kuvittelivat Sashan ja Marcuksen päätyvän yhteen – paitsi Sasha ja Marcus. He tapaavat jälleen 15 vuotta myöhemmin ja pohtivat, olisiko siinä sittenkin ideaa.

Tulossa myös:
Shéhérazade – 10. toukokuuta
Joy – 24. toukokuuta
Rim of the World – 24. toukokuuta

Toukokuun dokumentit:

Knock Down The House – Neljän haastajan tarina – 1. toukokuuta
Dokumentti seuraa kulissien takana vuoden 2018 kongressivaaleja Yhdysvalloissa, ja neljää ison rahan ehdokkaita vastaan käyvää naisehdokasta – Alexandria Ocasio-Cortezia, Amy Vilelaa, Cori Bushia ja Paula Jean Swearengin.

All In My Family – 3. toukokuuta
Amerikassa oman perheensä perustanut homoseksuaalinen elokuvantekijä kuvaa dokumentissa perinteitä kunnioittavan kiinalaisen perheensä hyväksymisprosessia.

ReMastered: Leijonan osa (The Lion’s Share) – 10. toukokuuta
Toimittaja löytää Wimoweh-kappaleen kirjoittaneen Solomon Lindan perheen ja yrittää auttaa heitä taistelemaan itselleen reilun korvauksen.

Reportaaseja kuolemanloukuista (Morir para contar) – 17. toukokuuta
Hernán Zin joutui mullistavaan onnettomuuteen vuonna 2012. Nyt hän etsii vastauksia haastattelemalla muita sotareporttereita työn vaatimasta henkilökohtaisesta verosta.

1994, kausi 1 – 17. toukokuuta
Arkistovideot ja uudet haastattelut tarjoavat tutkinnallisen näkökulman Meksikon politiikkaan vuonna 1994, jolloin presidenttiehdokas Luis Donaldo Colosio murhattiin.

A Tale of Two Kitchens – 22. toukokuuta
Mexico Citystä kotoisin oleva ravintolatähti Gabriela Cámara avaa sisarravintolan San Franciscoon.

After Maria – 24. toukokuuta
Elokuva seuraa Puerto Ricosta kotoisin olevia perheitä, jotka asuvat hotelleissa ympäri New Yorkia peläten joutuvansa pakotetuksi palaamaan kotimaahansa.

Killer Ratings – 31. toukokuuta
Tarina brasilialaisesta rikos-tv-juontajasta, joka päätyi tappamaan nostaakseen ohjelmansa katsojalukuja.

Toukokuun komediaspesiaalit:
Still LAUGH-IN: The Stars Celebrate – 14. toukokuuta
Saverio Raimondo: Il Satiro Parlante – 17. toukokuuta
Wanda Sykes: Not Normal – 21. toukokuuta
Historical Roasts – 27. toukokuuta

Toukokuussa lapsille ja koko perheelle:
Malibu Rescue – 13. toukokuuta
Cupcake & Dino – General Services: Season 2 – 3. toukokuuta
True and the Rainbow Kingdom: Mushroom Town – 3. toukokuuta
Harvey Girls Forever!: Season 2 – 10. toukokuuta
Chip & Potato – 17. toukokuuta
Revisions – 14. toukokuuta

Tiedot perustuvat Netflixiltä saatuun infoon ja muutokset ovat mahdollisia.

Muropaketin uusimmat