Netflixin uusin haastaja Quibi aloitti toimintansa ja löytyy nyt sovelluskaupoista myös Suomessa – mutta yhtäkään sarjaa et voi sillä täällä kikkailematta katsoa

07.04.2020 09:17 | Muropaketin toimitus

Quibi-suoratoistopalvelu toimii Suomessa vain VPN:n avulla.

Eilen toimintansa aloittanut alle kymmenen minuutin mittaisia jaksoja tarjoava Quibi-suoratoistopalvelu hämmästyttää ja ärsyttää Varietyn mukaan ihmisiä, sillä maailmaa riivaavasta pandemiasta huolimatta sitä ei voi katsoa kuin puhelimella tai tabletilla.

Suomalaiset eivät pääse edes ärsyyntymään Quibista ilman kikkailua. Sovellus kyllä löytyy sekä App Storesta että Googlen Play Storesta, mutta palvelu on tällä hetkellä tarjolla vain Yhdysvalloissa. Se on melko järjetön veto, sillä firma on käyttänyt alkuperäissisältöön miljardi dollaria.

Pikaisella testauksella VPN:n avulla sovelluksen sai vallan helposti käyttöönsä android-laitteilla, mutta iPhonen kanssa oli ongelmia. Positiivinen yllätys oli se, että pystykuvan lisäksi Quibi tarjoaa sarjansa myös normaalilla kuvasuhteella vain kääntämällä kännykkää tai tablettia. Android-laitteilla sovellus toimi tilin luomisen jälkeen vallan mainiosti myös ilman VPN:ää.

Quibin toimitusjohtaja Meg Whitman kertoi aiemmin suoratoispalvelua pystyvän katsomaan myös tv-ruudulta cast-toiminnon avulla, mutta ainakaan vielä moista ei sovelluksesta löydy. Quibi tarjoaa tällä hetkellä tilaajille kolmen kuukauden mittaisen ilmaisen testijakson.

Muropaketin uusimmat