Uusimmat

Netflixissä jouluna julkaistu hittielokuva rikkoi uuden ennätyksen – Ohjaaja on tilanteesta täysin ällikällä lyöty

07.01.2022 09:50 Muropaketin toimitus

Leonardo DiCaprion ja Jennifer Lawrencen Don’t Look Up -elokuva jakaa mielipiteitä, mutta rikkoo ennätyksiä.

Netflixin Don’t Look Up -elokuva on jättihitti, joka rikkoi nyt uuden ennätyksen. Suoratoistopalvelu vahvisti Peoplen jutussa sen olevan heidän katsotuin elokuvansa ensi-iltaa seuraavan viikon aikana.

Don’t Look Up tuli tarjolle jouluaattona ja ensimmäisen viikon aikana sitä tuijotettiin yhteensä ympäri maailmaa mielipuoliset 152,29 miljoonaa tuntia.

Don’t Look Up on jo nyt Netflixin kaikkien aikojen kolmanneksi katsotuin elokuva. Kakkossijalla on Red Notice ja ykkösenä edelleen vuoden 2018 Bird Box.

Ohjaaja Adam McKay on tilanteesta täysin ällikällä lyöty, kuten hänen alla oleva twiittinsä kertoo. Leffan pääosissa nähdään Leonardo DiCaprio sekä Jennifer Lawrence ja mukana ovat myös muun muassa Meryl Streep, Ariana Grande ja Timothée Chalamet.

Muropaketin arvostelussa elokuva sai kolme tähteä viidestä ja siitä todettiin muun muassa seuraavaa:

”McKay hakee elokuvallaan selkeästi Dr. Strangelove -tunnelmia. Erikoisesti maskeeratut hahmot hassuine hiuksineen suoltavat vakavalla naamalla dialogia, jonka on määrä muistuttaa meitä, kuinka sekaisin ihmiset nykyisin ovat. Yhdysvaltain hallituksen sotahuoneessa tehdään väärien ihmisten toimesta päätöksiä, joissa ei ole mitään järkeä, kaikki vääriä ja väärään aikaan. Kuulostaa paljolti Stanley Kubrickin mestarilliselta satiirilta vuodelta 1964, mutta ei samoihin sfääreihin kuitenkaan yllä.

Eurooppalaista elokuvankatsojaa hieman hämmentää, että suurin piirtein nykyaikaan sijoittuvassa elokuvassa koko muu maailma jätetään tarinassa edelleen täysin huomiotta. Amerikka on ja pysyy keskiössä, pelastaa maailman tai on pelastamatta, eikä kukaan muu sano tai tee mitään. Älykkäänä itseään pitävässä satiirissa tämä tuntuu vähän oudolta vedolta.”

Arvostelu | Leonardo DiCaprion ja Jennifer Lawrencen Netflix-leffa Don’t Look Up haluaisi olla 2020-luvun Dr. Strangelove