Uusimmat

Nicolas Cagen Pig on yksi näyttelijän uran parhaista elokuvista – Rotten Tomatoesin kehuihin on helppo yhtyä

06.08.2021 08:05 Muropaketin toimitus

Nicolas Cagen Pig-elokuva on jotain aivan muuta kuin trailerista voisi päätellä.

Muropaketin toimitus yltyy Nicolas Cagen muutama viikko sitten Yhdysvalloissa sekä teattereissa että VOD-palveluissa ensi-iltansa saaneen Pig-elokuvan ylistyskuoroon. Osa toimituksesta ehti väijyä Cagen uran parhaisiin kuuluvan elokuvan haltioituneena jo kahteen otteeseen.

Michael Samoskin ohjaaman elokuvan traileri yrittää tahallaan myydä leffan jonain aivan muuna kuin mitä se oikeasti on. Mainospätkän perusteella se vaikuttaa vähän taiteellisemmalta John Wickiltä. Pig ei kuitenkaan ole toimintapätkä, jossa Cage huutaa naama punaisena, vaan koskettava draama, kostotarina ja kertomus menetyksestä.

Metacritic-sivustolla Pig-elokuvan arvioiden keskiarvo on tällä hetkellä 82 / 100 ja Rotten Tomatoesin puolella näkemästään on pitänyt jopa 97 prosenttia kriitikoista ja 84 prosenttia yleisöstä.

Elokuva toimii sitä paremmin mitä vähemmän siitä tietää etukäteen. Lähtöasetelma on simppeli: Nicolas Cagen esittämä erakkokokki Rob menettää rakkaan tryffelipossunsa ja tahtoo sen kovasti takaisin, lähtien etsimään otusta kaupungista. Cagen lisäksi elokuvassa nähdään muun muassa Alex Wolff ja Adam Arkin.

Pig-leffan saapumisesta Suomeen ei ole valitettavasti vielä mitään tietoa. Jos koronatilanne sallii ja Rakkautta & Anarkiaa -leffafestari pystytään järjestämään tänä vuonna, niin sen ohjelmistoon Pig sopisi vallan mainiosti.

Seuraavaksi Cage esittää fiktiivistä versiota itsestään odotetussa The Unbearable Weight of Massive Talent -elokuvassa, jonka ensi-ilta on näillä näkymin 22.4.2022.