Nigerian hallitus haluaa bannata District 9 -ufoelokuvan

21.09.2009 11:45 | Muropaketin toimitus

d9Tämän uutisen voisi melkein kastittaa sarjaan ”päivän kevennykset”, sillä sen verran surkuhupaisasta toiminnasta on kyse. Sci-fi-fanien kovasti kiittelemä District 9 -ufoelokuva on nimittäin saanut rapaa kasvoilleen pahemman kerran, uutisoi BBC. Rotusortoa käsittelevää elokuvaa syytetään nyt nimittäin – rasismista. Kuinkas muutenkaan…

Nigerian hallituksen mielestä District 9 on selkeästi rasistinen maan ihmisiä kohtaan. Tämän vuoksi maan elokuvateattereiden toivotaan lopettavan elokuvan esittäminen kokonaan. Samaan hengenvetoon poliitikot vaativat Sony Picturesilta anteeksipyyntöä julkeasta toiminnastaan Nigeriaa ja sen ihmisiä kohtaan.

Nigerialaisministeri Dora Akunyilin mielestä elokuva häpäisee Nigeriaa esittämällä sen kansalaiset kannibaaleina ja rikollisina. District 9:ssa esiintyvällä rikollispomolla on sama nimi kuin maan entisellä presidentillä ja ”naisetkin kuvataan humanoidien kanssa nussivina huorina”.

Vastaavanlaisia kohuja on kohdattu elokuvien kohdalla ennenkin. Esimerkiksi Kazakstanissa muristiin taannoin Borat-elokuvan vuoksi ja turkkilainen Batmanin kaupunki syytti – melko absurdisti – Yön ritari -elokuvan tekijöitä kaupungin nimen laittomasta hyödyntämisestä.

Hullu, hullu maailma, sano.

Muropaketin uusimmat