Night Visions paljastaa totuuden Karate Kidin mestari Miyagista

19.10.2015 13:00 | Tatu Junni

Marraskuun alussa pääkaupunkiseudulla vaikuttavat Karate Kid -fanit kuulolle! Night Visions -festivaali esittää elokuvan, jonka varmasti haluatte nähdä.

Night Visions esittää torstaina 5.11. ja lauantaina 7.11. Kevin Derekin ohjaaman ja käsikirjoittaman dokumenttielokuvan The Real Miyagi.

Kuvaus kuuluu seuraavasti:

”The Man Behind It All”, julistaa dokumentin mainosjuliste korskeasti. Itämaisten taistelulajien mestarin Fumio Demuran kohdalla iskussa ei ole rahtuakaan mainosmiehen lisää. Konkari on saavuttanut urallaan täysin haastamattoman statuksen. Koko amerikkalaisen elokuvan toimintatähtien ykkösketju on hakenut oppinsa Demuralta. Ensimmäisten taistelujulkkisten joukossa treenattavana oli Bruce Lee, perässä seurasivat mm. Chuck Norris, Steven Seagal ja Dolph Lundgren.

Hollywood-valtavirtaan mestari Demura kietoutuu Karate Kid -elokuvien kautta. Mies on kreditoitu sarjan stunt-työstä, mutta todellinen vaikutus länsimaisen pop-kulttuurin ikonografiaan on monin verroin painavampi. Kulisseissa Fumio Demura nimittäin oli mestari Miyagi, Pat Moritan unohtumattomasti tulkitseman hahmon ilmiselvä esikuva. Tämän velkansa ohjaaja John G. Avildsen ja käsikirjoittaja Robert Mark Kamen myös avoimesti tunnustavat.

Taistelulajiaiheita aiemminkin dokumentoinut Kevin Derek (Empty Hand: The Real Karate Kids) suhtautuu aiheeseensa rakkaudella ja piirtää Demuran monipolvisesta elämästä kiehtovan kokonaiskuvan. Nimekkäiden oppipoikien haastattelut komppaavat ainutlaatuista tarinaa herkullisesti.

Muropaketin uusimmat