Uusimmat

Night Visions -vinkki 3: Sons of Anarchy -tähtien Let Me Make You A Martyr on rosoinen rikosleffa

09.11.2016 09:36 Tuukka Hämäläinen

Let Me Make You a Martyr

Night Visions järjestetään Helsingissä 9.-13. marraskuuta. Dome.fi esittelee festivaalin ohjelmistoa kolmen pistokokeen verran. Kolmantena on vuorossa Let Me Make You A Martyr, rosoinen ja unenomainen elokuva pikkukaupungin alamaailmasta

Resuinen pikkurikollinen Drew (Nico Nicotera) istutetaan kuulusteluhuoneeseen. Kaveria ei syytetä vielä mistään, mutta ei päästetä lähtemäänkään. Alkaa kuluneen vuorokauden tapahtumien setviminen.

Mitä tapahtui? Mistä se sai alkunsa?

Näin käynnistyy ohjaajapari Corey Asrafin ja John Swabin esikoisohjaus Let Me Make You A Martyr.

Oklahomassa sijaitsevaan pikkukaupunkiin sijoittuvassa tarinassa Drew palaa vanhaan kotiinsa selvittämään välejä, sekä hakemaan adoptoitua sisartaan ja rakastajaansa Junea (Sam Quartin). Kaveri on kuitenkin velkaa rikollispomolle ja sotkuun sekoittuvat mukaan diilerit ja palkkamurhaajatkin, sekä varastokopista pelastettu pikkutyttö.

Let Me Make You A Martyr on rosoinen ja niljakas alamaailmankuvaus, jonka juonesta kerrontatapa ei tee helppoa seurattavaa. Elokuva alkaa näennäisen irrallisilla kohtauksilla, ja kestää pitkään, ennen kuin katsojalle alkaa hahmottua kokonaiskuva tapahtumista. Ja sittenkin tuntuu jäävän avoimia kysymyksiä.

Elokuva on kuitenkin osaavasti toteutettu ja siitä jää tunne, että kerronnan unenomaisuuskin on hallittu tehokeino. Pikkukaupungin rikollisrooleihin on pestattu (ainakin) kolme Sons of Anarchy -tv-sarjasta tuttua näyttelijää, joista rock-tähti Marilyn Manson tekee elokuvan mieleenpainuvimman suorituksen metsän keskellä asuvana palkkamurhaajana.

Toinen ohjaaja Corey Asraf vierailee Night Visions -festivaalilla elokuvan näytöksissä.

Let Me Make You a Martyr esitetään Night Visionsissa 9.11.2016 Kinopalatsissa kello 19.40 ja samassa paikassa 12.11.2016 kello 21.00.

Tatu Junni

Olen toiminut Otavamedian eri sivustojen tuottajana ja toimittajana vuodesta 2007 lähtien. Ensin Plaza.fi:n elokuva- ja musiikkiosio Kaistalla, myöhemmin eDomessa ja Domessa, ja nykyään sitten Muropaketissa. Osallistun juttujen kirjoittamiseen aktiivisesti etenkin elokuvaosiossamme, joka on käsittelemistämme aiheista minulle läheisin.

Muropaketin uusimmat