Niko – Lentäjän poika -elokuvalla jo yli miljoona katsojaa

10.01.2009 09:23 | Muropaketin toimitus

nikoSuomalainen animaatio Niko – Lentäjän poika on ylittänyt maagisen miljoonan katsojan rajapyykin maailmalla. Lippuja Nikon näytöksiin on tällä hetkellä myyty yhteensä noin 1 100 000 kappaletta. Niko pyörii elokuvateattereissa tällä hetkellä yli 1000 kopion voimin 12 eri maassa.

Maat ovat: Belgia, Tanska, Ranska, Venäjä, Slovakia, Libanon, Ruotsi, Norja, Alankomaat, Irlanti, Etelä-Korea ja Suomi.

Niko on ollut Ranskassa huikea menestys: lähes neljänsadan kopion voimin Nikon on nähnyt Ranskassa tähän mennessä peräti 502 000 katsoja. Ranskan jälkeen suurimmat lähdöt ovat olleet joulupäivänä Venäjä 203 kopiolla, joka on Venäjällä valtava määrä eurooppalaiselle elokuvalle, sekä joulun jälkeen Etelä-Korea 193 kopiolla. Etelä-Koreassa Niko on saanut jo yli 50 000 katsojaa ja Niko komeilee Tanskassa viikkotilaston ykkösenä yli 80 000 katsojalla. Suomessa Niko on saanut tähän päivään mennessä yli 205 000 katsojaa.

Vuoden 2009 aikana Niko tulee saamaan lukuisia ensi-iltoja ympäri maailman; mm. maaliskuussa Espanjassa ja Puolassa sekä marraskuussa Saksassa, jossa levitykseen tuleva kopiomäärä saattaa ylittää jopa Ranskan.

Niko – lentäjän poika sai Suomessa kolme tärkeintä Jussi-ehdokkuutta: käsikirjoituksesta Hannu Tuomainen ja Marteinn Thorisson, ohjauksesta Kari Juusonen ja Michael Hegner ja parhaasta elokuvasta tuottajat Petteri Pasanen ja Hannu Tuomainen

Elokuvan tuottivat yhdessä suomalaisyhtiöt Anima Vitae ja Cinemaker. Tuotannossa olivat mukana myös: saksalainen Ulysses, A. Film Tanskasta ja Magma Films Irlannista. Elokuvan tuottajat ovat Petteri Pasanen ja Hannu Tuomainen, käsikirjoittajat Hannu Tuomainen ja Marteinn Thorisson ja ohjaajina toimivat Cannes-voittaja Kari Juusonen ja Michael Hegner. Niko – lentäjän poika on myyty yli 100 maahan ja se on laajimmalle levinnyt suomalainen elokuva ikinä.