Nimekäs Marvel-pomo halusi estää Black Pantherin ja Captain Marvelin tekemisen: “Mustien näyttelijöiden leffat floppaavat melkein aina”

25.09.2019 17:00 | Muropaketin toimitus

Disney-pomo Bob Igerin tuore kirja tarjoilee mielenkiintoisia juoruja elokuva-alalta.

Aikoinaan Marvel Studios elokuvineen sijaitsi Marvel Entertainmentin alaisuudessa, jota johti Isaac Perlmutter. Tämä kuitenkin muuttui, kun Disneyn toimitusjohtaja Bob Iger päätti irrottaa Marvelin elokuvapuolen omaksi kokonaisuudekseen ja nimitti sen johtoon Kevin Feigen.

Iger paljastaa nyt mielenkiintoisia juoruja tuolta ajalta muistelmateoksessaan “The Ride of a Lifetime: Lessons Learned from 15 Years as CEO of the Walt Disney Company”. Comicbook Movien mukaan Feige veti Black Pantherin tuotantoa, kun eräs nimeltä mainitsematon Marvel-pomo sanoi olevansa haluton tekemään elokuvaa, koska mustien näyttelijöiden tähdittämät elokuvat eivät hänen mukaansa pärjää kansainvälisillä markkinoilla.

“Olen ollut tässä bisneksessä sen verran kauan, että olen ennättänyt kuulla kaikki mahdolliset selitykset ja oppinut sen, että vanhakantaiset perustelut ovat juuri niitä: vanhakantaisia, ja ulkona siitä maailmasta, missä elämme ja mihin suuntaan sen pitäisi mennä”, Iger kertoo.

“Meillä oli mahdollisuus tehdä hieno elokuva ja esittää siinä liian vähän esillä ollut amerikkalainen väestöryhmä, eivätkä nämä asiat olleet toisiaan poissulkevia. Soitin Ikelle [Perlmutter] ja käskin häntä kertomaan tiimilleen, etteivät nämä enää heittelisi kapuloita rattaisiin ja määräsin sekä Black Pantherin että Captain Marvelin tuotantoon”, hän jatkaa.

Muropaketin uusimmat