Nyt HBO Nordicilla: Aldous Huxleyn klassiseen tieteisromaaniin pohjautuva minisarja Brave New World

16.07.2020 13:00 | Muropaketin toimitus

Yhdeksänosainen Brave New World on nyt katsottavissa HBO Nordicilla kokonaisuudessaan.

Aldous Huxleyn lähes vuosisata sitten kirjoittama Brave New World on yksi tieteiskirjallisuuden kulmakiviä. Klassikkoromaaniin pohjautuva yhdeksänosainen sarja on tänään julkaistu HBO Nordicilla.

Saimme ennakkoon Brave New Worldista nähtäväksi kolme jaksoa, joiden perusteella sarjasta nousseet kovat odotukset hieman latistuivat. Vaikka tuotantoarvot ja näyttelijäsuoritukset (Alden Ehrenreich, Harry Lloyd ja Jessica Brown Findlay keskeisissä rooleissa) ovat nykystandardein mitattuna huippuluokkaa, tuntuu toimintaan luottavan sarjan tarinasta puuttuvan jotain oleellista suhteessa Huxleyn filosofiseen romaaniin, jonka luoma maailmankuva on valtavan mielenkiintoinen.

Pikavilkaisulla emme näyttäisi olevan mielipiteinemme yksin, sillä sarja on saanut samalla tavalla ristiriitaisen vastaanoton maailman kriitikoiden keskuudessa. Metacriticissä sen keskiarvo on tällä hetkellä 54/100 ja Rottentomatoesissa tuoreusaste on 48 prosenttia.

Muropaketin arviossa totesimme Brave New Worldista muun muassa näin:

“Kolmen ensimmäisen jaksonkin perusteella voi kuitenkin sanoa, että luvassa on alkuperäisteosta enemmän toimintaa ja vähemmän filosofista pohdintaa. Sarjassa on myös erittäin paljon tuttua, tunnelmia monista muista viime vuosina julkaistuista tarinoista tulevaisuuden utopioiksi suunnitelluista maailmoista – Westworld nousee mieleen ensimmäisenä.”

Arvostelu: Aldous Huxleyn arvostettuun scifiromaaniin pohjautuva HBO Nordicin Brave New World tarjoaa toimintaa filosofisen pohdiskelun sijaan

Muropaketin uusimmat