Uusimmat

Nyt myös Francis Ford Coppola haukkui Marvel Studiosin elokuvat: “Ne ovat halveksittavia”

21.10.2019 09:48 Muropaketin toimitus

Francis Ford Coppola

Ohjaajalegendat kaipaavat supersankarielokuviin koskettavia tarinoita.

Muutama viikko sitten ohjaaja Martin Scorsese lyttäsi Marvel Studion elokuvat, toteamalla ”ne eivät ole elokuvia, vaan näyttelijöitä huvipuistossa”. Nyt toinen ohjaajalegenda on Scorsesen kanssa samaa mieltä, antaen tulla vielä tylympää tekstiä.

Francis Ford Coppola vastaanotti Ranskan Lyonissa järjestetyn Prix Lumière -elokuvajuhlien palkinnon ja kertoi samalla Yahoon mukaan toimittajille oman mielipiteensä Marvelin elokuvista.

– Martin Scorsese on oikeassa sanoessaan etteivät Marvel-elokuvat ole elokuvia. Katsoessamme oikeita elokuvia odotamme saavamme niiltä jotain, vaikkapa tietoa ja inspiraatiota, oikeita tunteita ja kokemuksia. En usko että kukaan kokee moista katsoessaan samaa elokuvaa kerta toisensa jälkeen. Martin ei sanonut Marvel-elokuvien olevan halveksittavia, mutta minä sanon, Coppola jyrähtää.

Yksi vuoden odotetuimmista elokuvista, eli Scorsesen The Irishman saa ensi-iltansa Netflixissä 27. marraskuuta. Coppola puolestaan työstää tällä hetkellä Megalopolis-elokuvaansa, jonka hän kertoo olevan uransa kunnianhimoisin elokuva, vielä suuremman ja kahjomman projektin kuin Ilmestyskirja. Nyt -klassikon.