Nyt Netflixissä: Charlize Theronin kehuttu ja omaperäinen The Old Guard -supersankarielokuva

10.07.2020 11:31 | Muropaketin toimitus

The Old Guard on hieman yllättäen oikein mainio sekoitus toimintaa ja fantasiaa.

Netflixiin tuli pari tuntia sitten tarjolle Gina Prince-Bythewoodin ohjaama toimintaa ja fantasiaa sekoittava The Old Guard -supersankarielokuva, joka perustuu Creg Ruckan kirjoittamaan ja Leandro Fernándezin kuvittamaan saman nimiseen Image Comics -kustantamon sarjakuvaan.

Kuolemattomista sotureista kertova The Old Guard osoittautui hieman yllättäen oikein viihdyttäväksi toimintaleffaksi, joka ei pelkää hidastaa tarvittaessa tahtiaan ja keskittyy muuhunkin kuin mäiskintään ja räiskintään. Eilen julkaistussa Muropaketin arviossa leffa rankattiin neljän tähden arvoiseksi.

Pikaisella vilkaisulla emme ole mielipiteemme kanssa yksin, sillä elokuvan Metacriticin kriitikkoarvioiden keskiarvo on tällä hetkellä 70/100 ja Rotten Tomatoesin puolella näkemästään on pitänyt 77 prosenttia kriitikoista.

Totesimme The Old Guardista muun muassa seuraavaa:

”Leffan pohdinnat kuolemattomuuden mukanaan tuomista ongelmista ovat juuri sopivassa tasapainossa näyttävien actionkohtausten kanssa. Miettiessään moisia mahdottomia murheita elokuva onnistuu esittämään dilemmansa yleismaailmallisen samaistuttavina. Hahmot voivat elää vaikka kuinka pitkään, mutta se ei vie pois perusasioita – rakkautta, kuolemaa, onnea ja surua.”

Arvostelu: Netflixissä nähtävä Charlize Theronin The Old Guard on komea toimintaleffa ja omaperäinen supersankaritarina

Muropaketin uusimmat