Ohjaaja haukkui Matt Damonin scifi-elokuvan Elysium: ”Se oli minun oma vikani”

27.02.2015 08:40 | Muropaketin toimitus

/wp-content/uploads/images/domefi/elokuvat/ajankohtaista/2013/elysiummattdamon3939.jpg

Neill Blomkamp tunnetaan parhaiten District 9:sta, ei niinkään sitä seuranneesta Elysiumista. Ohjaaja lienee tilanteeseen tyytyväinen, sillä Matt Damonin tähdittämä scifi-elokuva oli hänen mukaansa epäonnistunut.

Uproxx-sivuston haastattelussa Blomkamp kertasi, mikä kesällä 2013 ilmestyneessä Elysiumissa hänen mielestään sakkasi.

”Pohjimmiltaan sen tarina ei mielestäni ole oikea tarina. Olen yhä sitä mieltä että Maan yläpuolella leijuva saareke, joka on täynnä rikkaita, on mahtava idea. Rakastan sitä niin paljon, että haluaisin melkein palata aiheen pariin ja toteuttaa sen kunnolla. Elysiumin käsikirjoitus ei vaan… Minä en vaan tehnyt tarpeeksi hyvää elokuvaa, siitä tässä on kyse. Minusta tuntuu että toteutin kaiken mahdollisen mitä toteuttaa voi, kuten puvut ja lavasteet ja tehosteet, todella hyvin. Tarina, eli se mihin kaikki muu pohjasi, kuitenkin sakkasi.”

Poikkeuksellista suorapuheisuutta elokuvaohjaajalta. Hattua ilmaan!

Ensi viikolla on uuden yrityksen vuoro, kun Neill Blomkampin ohjaama Chappie saa ensi-iltansa.

Teksti: Tatu Junni
Lähde: Uproxx

Keskustelu

Elysium oli kieltämättä turhuuden multihuipetuma. 5/10.

Oli motiivi lausumalle mikä tahansa, pidän sitä silti hyvänä asiana. Eipä tuota enää pääse puoltamaan ja voi änkeä jauhot suuhun Elysium-faneille vaikka IMDBn forumeilla. :D

No, tasapuolisuuden nimissä, jos Elysium on huonointa mitä hänellä on tarjota niin en voi valittaa.

@1 Joopa joo.. olisipa tämä ”terve itsekriittisyys” näyttänyt itsensä jo ENNEN kuin elokuvaan pistettiin miljoonakaupalla rahaa.

Tuntuu nyt vähän siltä, että ohjaaja on tässä pistetty markkinointipoppoon käskystä siivoilemaan lattialle kaatuneita maitoja, kun Chappielle pitää saada positiivista julkisuutta.

Pidin itsekin District ysistä, mutta hyvät ohjaajat on todella helppo korruptoida rahalla. Katsotaan sitten Chappien jälkeen, onko tällä ohjaajalla munaa tehdä enemmänkin kuin yksi oikeasti hyvä elokuva.

Olen paljon samaa mieltä Neilin kanssa. Mies vaikuttaa harvinaisen järkevältä tyypiltä, joten odotan oikeasti paljon uudelta Alien-elokuvalta.

Olisipa noin terveesti itsekriittisiä ihmisiä enemmän.

Muropaketin uusimmat