Ohjaaja Joss Whedon kommentoi vihdoinkin Justice League -kohua: “Ray Fisher on huono näyttelijä ja Gal Gadot ei osaa englantia kunnolla”

18.01.2022 17:00 Muropaketin toimitus

Joss Whedon työsti loppuun vuonna 2017 elokuvateattereissa julkaistun Justice Leaguen. Elokuvan näyttelijät syyttivät häntä rasismista ja törkeästä käytöksestä.

Nörttipiirien kultapoika Joss Whedon pudotettiin muutama vuosi sitten jalustaltaan. Whedonista alkoi nousta esiin synkkiä puolia, jotka ilmenivät muun muassa vaimon pettämisenä ja törkeänä käytöksenä tuotantojen kuvauksissa.

Syytökset kulminoituivat vuonna 2017 elokuvateattereissa julkaistun Justice Leaguen jälkipyykkiin, kun elokuvan tähdet, Cyborgia esittänyt Ray Fisher ja myöhemmin myös Wonder Womania esittävä Gal Gadot, astuivat valokeilaan. Fisher syytti Whedonia muun muassa rasismista, Gadot puolestaan haukkumisesta ja uhkailusta.

Eivätkä he jääneet ainoiksi, vaan ikäviä kokemuksia ohjaajan kanssa työskentelystä jakoi monien muiden ohella myös muun muassa Buffy- ja Angel-tähti Charisma Carpenter. Warner Bros lupasi tutkia tapauksia, mutta mitään ei koskaan kerrottu julkisuuteen. Whedon sai kuitenkin lähteä.

Nyt entinen suosikkiohjaaja on kommentoinut ensimmäistä kertaa tapausta medialle. Vulturen pitkässä The Undoing of Joss Whedon -artikkelissa Whedon kertoo oman näkemyksensä asiaan. Vastasyyttelyt eivät kuitenkaan paranna hänen nykyistä julkisuuskuvaansa.

Whedon lakaisee Fisherin syytökset rasismista maton alle. Hänen mukaansa niissä “ei ole loogisesti mitään järkeä” ja Cyborgin kohtausten leikkaaminen elokuvasta pois johtui hänen mukaansa siitä, ettei Fisher osaa näytellä.

Gadot puolestaan syytti Whedonia uhkailusta, että tämä tuhoaisi näyttelijän uran mikäli tämä ei tee niin kuin hän sanoo. Whedonin mukaan koko tilanne johtui pelkästään siitä, ettei “englanti ole Gadot’n äidinkieli”, eikä tämä siis ymmärtänyt ohjaajan sanomisia oikein.

Gadot on vastannut tähän, että hän “ymmärsi kyllä täydellisesti”.